Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Tjena!

En klassiker på annandagen, V75 finaler på Solvalla. Sportsligt håller det mycket hög klass men spelmässigt tycker jag det ser lite favoritbetonat ut på förhand. Ogångens bästa singelstreck hittar vi inledningen, det är Sveriges bästa sto som kommer till start och jag tror hon vinner oavsett resa. Har sedan två tänkbara singelstreck som jag väljer mellan, båda har bra chans och står bra inne i loppet. Njut av travsporten!


Bästa singelstrecket

7 Double Exposure (V75-1) ser ut att ha en bra chans i inledningen. Hon vann trots att hon inte trivdes på banan senast och näst senast vann hon från ledningen och såg riktigt fin ut. Detta är förmodligen Sveriges bästa sto och jag tror hon kan vinna den tunga vägen. Det finns även på kartan att hon blir släppt till ledningen och då blir detta en promenad i parken. Oavsett position tror jag hon löser uppgiften och spikar. Det snackas om att skor är ett minus, visst det kanske inte är optimalt men hon vann förra året denna dagen på en smetig bana så det tror jag hon fixar utan problem.

Tänkbara singelstreck

9 Ready Ribb (V75-6) är en stayerspecialist och står bra inne i detta loppet. Det är ett ganska ihåligt lopp med många tillägg, men dem första sex-sju hästarna kommer gå på innerspår vilket underlättar för dem på tillägg. Jag tror att Ready Ribb kommer sitta bra på det och när Björn sätter in slutstöten då blir han svår att stå emot. Han svek senast som storfavorit i ett vanligt V64 lopp men då var distansen fel och han skulle speedköra till slut vilket inte är hans likör. Björn låter väldigt nöjd med honom och som jag ser det finns det ett motbud i 12 Sorbet. Tar man ställning tycker jag man ska gå på Björns häst.

1 Illuminati (V75-7) har utvecklats enormt på slutet och mosat allt motstånd. Han är överlägsen kapacitetsmässigt men skulle Jocke få välja spår så hade han valt spår ett sist tror jag. Han är inte snabb ut och är ivrig från start men skulle det lösa sig då tror jag han vinner detta oavsett position. För er som inte vill ha några om och men kanske ni ska gardera men jag tror att dessa om och med får ner procenten lite vilket är tacksamt.

Dragen

6 Output Pressure (V75-2) trodde jag på senast och då gjorde han ett bra lopp utvändigt om ledaren. Han blir bortglömd i en väldigt fin final och löser Örjan resan då kan han spurta vasst. Blir inte förvånad om det blir jänkarvagn och helstängt idag för att maxa honom.

4 Wingmaster (V75-4) satt fast senast och gjorde ett bra lopp som tvåa efter tung resa näst senast. Tycker han blir bortglömd i ett öppet lopp och jag vill varna för honom. Han har ett bra utgångsläge och skulle det lösa sig då kan han ta en välförtjänt seger.

10 Magnifik Brodde (V75-5) trodde jag mycket på senast och han visade hur bra han är. Han vann lätt från ledningen och såg riktigt fin ut. Mika Forss upp är ett plus trots att Samu kört riktigt bra och smygläge kan vara bra. Han har vunnit bakifrån förut och skulle det bli bra tempo då kan han sänka samtliga.

Spelstopp på V75 är 16.20


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB