Startsida / Inlägg

V75-Tips Åby

av MLipovac

Tjena!

Dags för V75 finaler och denna gången avgörs det på Åby. Åby är min favoritbana och det är tack vare open stretchen som man måste tänka på när man analyserar loppen. Finaler brukar betyda körning från många håll och det kan bli en del positionsförändringar under loppen, speciellt på Åby då kuskarna vet att man får chansen till slut. Jag har hittat det bästa singelstrecket i avslutningen, en häst som jag tror vi kommer få se i dem stora loppen under våren/sommaren. Timo Nurmos har med sig många hästar till Åby och att han vinner ett lopp är troligt, mina tänkbara singelstreck kommer från just hans stall men jag vill höra sista infon innan jag tar ställning. Har även hittat några drag som jag vill höja, en av dem kan till och med vara en rolig spik. Vill ni lira V75 med mig? Då finns det andelar i mitt lilla V75 system som ni hittar längre ner på sidan. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

3 Disco Volante (V75-7) har bra chans att ta hem silverfinalen. Han kommer att få överta ledningen av 2 Västerbo Grosbois efter en bit och sedan ser jag ingen som kommer hålla upp tempot utvändigt om honom. Han höjer sig i ledningen och har dessutom två av två på Åby. Ulf Ohlsson låter riktigt nöjd med honom och han satt fast bakom Zenit Brick senast i Gulddivisionen. Tror detta är en häst som vi kommer se i dem stora loppen under våren/sommaren och då ska han bara vinna sin sista silverfinal.

Tänkbara singelstreck

2 Victory Topline (V75-2) blir dagens ”skrikhäst”. Det har varit mycket snack om honom i årets starter men han har floppat tycker jag. Det intressanta idag är att han har ett perfekt utgångsläge och ska gå med jänkarvagn för första gången. Han kommer förmodligen bli kvickare ut och från ledningen är han hästen att slå. Dem värsta motbuden har dåliga utgångslägen och Kontio kan få trolla bort en bit av loppet och då blir det inte lätt att ta något. Vill höra att det blir jänkarvagn och se hur han värmer med den innan jag tar ställning.

1 Sebastian Journey (V75-5) såg fin ut senast när luckan kom, han växlade ner ledaren på några steg och vann med krafter kvar. Han har ett perfekt utgångsläge idag och är snabb ut, jänkarvagnen har gett han en kick och blir han inte för het tror jag Kontio testar i ledningen. Därfirån är han hästen att slå för övriga. Han kan dock bli het och jag vill gärna se värmningen och höra hur han rest innan jag tar ställning.

Dragen

1 Okaloosa Bell (V75-1) har varit fin vid segrarna på slutet och är under utveckling. Har ett perfekt utgångsläge och jag tror hon kommer hålla upp ledningen, kommer sedan stallkamraten kanske man väljer att släppa men då får hon ett perfekt lopp i rygg på denne. Det intressanta är att Micke J Andersson som kör storfavoriten har stor respekt för just henne då han kört henne och säger att fyrtio meter inte blir lätt att plocka. Till 8% är hon given på min kupong.

3 Wingait C.H (V75-3) vann från ledningen på bra sätt näst senast. Senast avslutade han väldigt bra som trea från ett jobbigt utgångsläge. Han har lottats till ett bra läge nu och är min spetsfavorit, därifrån kan Stefan välja om han vill köra i ledningen eller om han ska släppa och ta dem på stretchen. Som minst spelad av dem betrodda tycker jag han är given på kupongen. 

11 Peder Mykla (V75-4) är min tipsetta i ett öppet lopp, han kan till och med vara ett roligt singelstreck om man vill lösa loppet. Han har toppform och vann lätt senast i Norge från dödens. Han trivs bäst när han får vara med i främre träffen och då kan man tycka att tillägg är ett minus. Dock har han ensamt springspår och Björn Goop som kör för första gången kommer säkert att ladda, skulle han träffa rätt och komma tidigt kanske han kan köra sig till ledningen och då blir han riktigt intressant.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här går du med i mitt lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB