Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Dags för V86 och denna onsdagen står Åby och Solvalla för tävlingarna. Förra onsdagen lyckades ingen hitta alla åtta vinnare och det gör att vi får en stor jackpot till ikväll. Tycker omgångens ser intressant ut, jag har hittat två singelstreck som båda startar på Solvalla. Det tycker jag är en fördel då Åby har problem med banan, det kan bli riktigt tungt och ge mycket mjölksyra till slut för hästarna som kör lite för fort från start. Vill ni lira V86 med mig? Då hittar ni länkar längre ner på sidan. Nu kör vi!


Singelstrecken

5 Viking Grace (V86-2) vann förra onsdagen efter en perfekt resa i rygg på ledaren, hon slog sig förbi ledaren med minsta marginal. Ikväll möter hon ett ganska ljummet gäng enligt mig och Örjan behöver bara vara vaken från start, ingen verkar vilja köra i ledningen vilket öppnar upp vägen för henne. I ledningen tror jag ingen slår henne, alla lär rada upp sig på ett led och loppet kan bli en sömnig historia.

7 Load Relief (V86-8) kommer bli kvällens ”snackhäst” men det förstår jag. Han gjorde debut för Timo Nurmos senast och visade bra form efter galoppen, han hämtade upp många meter och såg fin ut som trea. Man är riktigt nöjda med honom i träningsjobben och ikväll ska det bli helstängt huvudlag och jänkarvagn. Det är två ändringar som kommer få honom rappare och jag tror han bara är bäst i avslutningen.

Dragen

1 Harvey Boko (V86-3) blir bortglömd ikväll. Han kuskförstärks med Johan Untersteiner och har ett perfekt utgångsläge, han är snabb ut och kommer få en vilsam och perfekt resa på innerspåret. Stämmer det sedan då kommer han bli riktigt farlig på stretchen. 4% i skrivande stund är för lite.

11 Västerbo Highscore (V86-4) har några nyttiga lopp i kroppen och börjar hitta formen. Hans stora styrka är den vassa spurten och från det här utgångsläget kan han få en perfekt resa.Favoriten är bra men skulle det bli ett tufft upplägg då känns han sårbar, se upp för mitt miljondrag längst ut i banan. Jag läser fyra procent i skrivande stund? Vad händer?!

9 Enjoy’s Pajazzo (V86-6) är en fin häst som satt fast med krafter kvar senast. Kan Peter komma bra på det från bakspåret då tål han göra en del och kan överraska. Tycker loppet är öppet, glöm inte honom!

Spelstopp på V86 är 20.30


ANNONS: Här ryggar du Marios Femhundring på V86. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i mitt lilla V86-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB