Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Tjena!

V86 satt i onsdags på ett av mina andelssystem, alltid kul att få alla rätt och att glädja många köpare. Idag har jag fyra andelssystem och har därför tre tänkbara singelstreck som jag tror lite mer på. Vill ni vara med och spela med mig? Då finns andelar kvar på mitt lilla V75 system som ni hittar längst ner på sidan.

Idag ska V75 Champions avgöras på Solvalla där dem femton bästa kuskarna under förra året ska göra upp. Omgången ser ruskigt svår ut på förhand och det finns inget givet singelstreck. Jag har hittat tre tänkbara singelstreck som det står emellan, vill höra sista infon och se hur banan blir innan jag tar ställning. Tänk på att Solvallas bana har blivit tung när det kommit mycket regn och snö, därför tycker jag det är extra viktigt idag. Glöm inte bort dragen, tycker dem blir märkligt borttappade. Nu kör vi!


Tänkbara singelstreck

1 El Fitzgerald (V75-2) tror jag mest på då hon har Björn Goop i sulkyn och har det bästa utgångsläget. Hon gjorde debut för Nurmos senast och var godkänd som fyra men det såg lite segt ut. hon har gått framåt med loppet i kroppen och idag snackas det om något form av stängt huvudlag vilket jag tror kan göra henne rappare. Tycker hon har vettig chans att leda detta runt om då Björn brukar hålla igång hästarna ändå in i mål. Vill dock höra sista infon och se henne i värmning innan jag tar ställning.

9 Bellfaks (V75-4) och hans stallkompis sticker ut i ett ganska ojämnt kallblodslopp. Tycker Bellfaks är snabbare ut och kommer säkerligen köras offensivt idag, tror ingen svarar honom om han är framme direkt och i ledningen blir han inte lätt att slå. Han är lite ojämn men Rikard är duktig med kallbloden och har koll på Bellfaks, sedan håller även tränare Jan-Olov Persson honom som bästa chansen vilket man ska ta på allvar.

5 Wind Od Victory (V75-5) är en finsk gäst som jag tycker står bra inne i loppet. Tror inte hon är sämre än dem på tillägg och med Björn Goop i sulkyn måste hon ha bra chans. Tränare Risto Airaksinen har alltid vältrimmat när han kommer till Solvalla och med Björn på en startsnabb häst tror jag på tidig ledning. Därifrån vann hon senast på ett bra sätt och jag ser ingen som kommer trycka upp tempot, tror Björn har bra chans att leda detta runt om. Garderar ni då får ni plocka med många för då kan det skrälla rejält.

Dragen

2 Exit Angot (V75-1) satt fast med allt näst senast och fick därför utdelning senast efter ett tufft sista varv. Det är en trög och stark häst som tål att göra en del själv och från ett bra utgångsläge tror jag han kan få en perfekt resa. Carl Johan Jepson upp är ett stort plus på denna herre och till åtta procent känns han riktigt spelvärd.

11 Viper Lavec (V75-3) vet jag att tränare Friberg tycker om. Han har siktats mot detta lopp och jag tror på en bra insats direkt. Han tål distansen och tål att göra en del själv i loppet, får han sitt lopp då kan han överraska till låga fyra procent. I övrigt är detta lopp öppet, ta med så många ni kan.

4 Cyrius D’Ariane (V75-6) är en finsk gäst som var bra från dödens senast. Han är stark och älskar lång distans, ingen raket ut då han tappar från start men skulle det bli en smygare i ryggar då kan han slå till. Till två procent blir han helt borttappad idag.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här går du med i mitt lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB