Startsida / Inlägg

V75-Tips Momarken

av MLipovac

Tjena!

V75 tar sig till Norge denna helgen och Momarken står för tävlingarna. Tänk på att Momarken har väldigt snäva kurvor och ett långt upplopp (240meter). Trots det långa upploppet gäller det att vara med i främre träffen, inte lätt att gå ute i spåren i sista kurvan. Omgången ser favoritbetonad ut och det finns några klara favoriter som har bra chans. Jag har hittat tre tänkbara singelstreck som jag tror har bra chans, inväntar sista infon innan ställning tas. Dragen har blivit helt bortglömda och dem vill jag varna för. Vill ni spela med mig? Då hittar ni länk längre ner på sidan. Nu kör vi!


Tänkbara singelstreck

2 Moruga (V75-1) var det mycket snack om senast, han galopperade efter en omstart då han blev lite för ivrig. Pappa Kolgjini sätter sig i sulkyn vilket jag tycker passar bra, senast han körde då vann han med hästen. Löser han utgångsläget tror jag han kör sig till ledningen och sedan får han dra i ett jämnt hårt tempo. Tror det blir svårt att plocka ner honom. En spelvärd spik i ett ganska öppet lopp.

6 Rori Eld (V75-4) har utvecklats mycket sedan han kom till Frode Hamre och man siktar på Elitkampen i sommar. Han har stångats mot Ulsrud Tea och Odd Herakles och det är Norges två bästa kallblod. Han går ner rejält i klass till denna start och jag tror det är klasskillnad på honom och motståndet. Han kommer bli hårt betrodd men det skall han vara tycker jag, ett offensivt upplägg tror jag på och när slutstöten sätts in då är han överlägsen.

4 Pastore Bob (V75-6) gjorde ett läckert intryck senast när han var tillbaka efter paus. Han kommer vara mycket bättre med loppet i kroppen och med den startsnabbheten som han besitter har jag svårt att se att någon kan svara. I ledningen ser uppgiften väldigt passande ut och kommer det inga minus så ska chansen vara god. Han kommer gå med vanlig vagn denna gången då Momarken har snäva kurvor, han vann på banan förra året just denna helgen och det ser jag som ett plus.

Dragen

5 Livi Memory (V75-2) är en bra häst som blir bortglömd denna gången. Hon hade en bra period i januari men har haft det lite svårt på slutet. Hon har haft tråkigt utgångslägen och galopperade senast. Nu ska man lätta henne och sätta på ny vagn, man har även en av dem bästa kuskarna i Norge i sulkyn. Spåret är bra i norska voltsystemet och skulle hon ta sig till ledningen då är hon riktigt intressant till fem procent.

3 Red Bar (V75-5) mötte favoriten senast och fick stryk men då gjorde han årsdebut. Med loppet i kroppen tror jag inte det skiljer så mycket som procenten visar och jag vill verkligen varna för mitt drag. Förstår att favoriten har bra chans från ledningen men jag hoppas mitt drag kan lugga honom på spets och då blir han farlig. Han öppnar som sagt väldigt snabbt och med rätt resa kan han slå till. Tre procent i skrivande stund.

3 Gigolo N.L (V75-7) kan vara den tidiga ledaren i avslutningen. Han har gjort två bra insatser på slutet och vann från ledningen näst senast. Det låter påställt från stallet och man rycker bakskorna på honom, tror han kan leda väldigt länge. Åtta procent i skrivande stund.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här går du med i mitt lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB