Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Tjena!

V75 finaler på Solvalla är alltid en höjdpunkt. Hög klass på loppen och det ser ut som det blir bra väder och banan kommer vara riktigt snabb. Jag har hittat tre tänkbara singelstreck där det bästa kommer direkt i inledningen, ett sto som jag tror kommer vara med i storloppen under våren och sommaren. Har även hittat tre roliga drag och en riktig bedövare som rensar i kuponghögen. Vill ni spela med mig? Då finns det länk längre ner på sidan där ni kan hänga på.

Jag och Erik Pettersson har även börjat med podcasten ”Spets & Slut” som vi tycker är ett måste att lyssna på om man tänkt spela V75. Ni hittar den längre ner på sidan, gillar ni våra tankar och snack och tycker det låter intressant. Då kan ni rygga oss.


Tänkbara singelstreck

8 Double Exposure (V75-1) blir omgångens största favorit, men det skall hon vara och jag tycker hon är en spelvärd spik till under 65%. Hon står för klassen i gänget och har bollat med dessa ston i sömnen, hon har slagit det flesta efter tung resa och har bara en plump som fyra och det var i Jubileumspokalen. Trots ett spår långt ut tror jag Örjan synar dödens omgående och sedan vinner hon detta enkelt. Skulle stallkamraten sitta i ledningen kan hon få överta och då är uppgiften ännu enklare. Omgångens bästa spik!

6 La Camilla Pellini (V75-4) var riktigt bra i årsdebuten senast när hon rundade allt och vann. Räknar med att hon är vassare med loppet i kroppen och från springspåret har hon god chans att ta sig till ledningen. Hon har haft springspår en gång och då tog hon ledningen, just ledningen blir avgörande i detta lopp. Värsta motbudet 3 Thanasi Bob är snabb ut men jag ger fördel till min tipsetta och därför känns hon som vinnare. Spikar man inte henne så tycker jag man ska plocka med många.

3 Global Trust (V75-7) testades med jänkarvagn senast och det såg riktigt bra ut. Trots bakspåret gjorde han ett bra lopp som tvåa. Denna gången har han ett bättre utgångsläge och jänkarvagnen gör sig bäst i ledningen och därifrån är han obesegrad (8 av 8). Kontio har en uppgift, det är att svara ut 4 Weekend Fun och sedan tror jag han har väldigt bra chans att leda detta runt om. Timo håller honom som sin bästa chans och är väldigt nöjd med hästen.

Dragen

11 Magic Cash (V75-2) är en seg herre som bara blir bättre med loppen i kroppen. Skulle det bli bra fart på loppet då kommer han bli riktigt farlig. Det blir helstängt och rycktussar för första gången vilket är intressant då han är seg och det kan bli en riktigt kick för honom.

5 Legend Brodde (V75-3) är väldigt startsnabb och jag tror han flyger till ledningen. Jepson brukar inte släppa spets och jag hoppas han kör i den positionen. Bra väder och en snabb bana gynnar honom och får han dämpa en bit blir han inte lätt att slå. Till tio procent får han inte glömmas bort.

5 Kadett C.D (V75-6) är det roliga skrällen i Gulddivisionen. Har en känsla att det kan hända en del i just det loppet och den tolvåriga hingsten såg fin ut som fastlåst senast. Han vann faktiskt detta lopp för två år sedan mot självaste Nuncio. Han siktas säkert på en invändigt resa och löser det sig kan han skrälla till mycket låg procent.

Bedövaren

9 Okashi Cheri (V75-2) var riktigt fin när han vann försöket på Bergsåker för tre starter sedan. I dem två senaste har han inte haft det rätta flytet, han har ett perfekt smygläge nu och en bra rygg från start. Skulle han få dem rätta ryggarna så kan han slå till, 1% är ett skämt.

Spelstopp på V75 är 16.20


V75-podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson hör ni HÄR.

ANNONS: Här kan du rygga ”podd-systemet” på V75 på lördag [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB