Startsida / Inlägg

V75-Tips Åby

av MLipovac

Tjena!

Jackpot och underbara tävlingar på Åby denna helg. Sporten håller hög klass och höjdpunkten är såklart finalerna som vi får se i början och i slutet. Vinner den fina fuxan Drottning Silvias pokal? Är Campo Bahia lika stenklar som Conrad säger i Konung Gustafs pokal? Jag tror att båda loppen är ganska förutsägbara men i övrigt ser det öppet ut. Jag har hittat två tänkbara singelstreck och tre drag som jag vill varna för. Vädret skall vara bra denna gången och förutsättningarna ser bra ut. Njut av vår underbar travsport!

Glöm inte lyssna på sjunde avsnittet av podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson. Ni hittar det längre ner på sidan, gillar ni det ni hör då tycker jag ni ska hugga en andel eller två i ”Poddsystemet” som ni också hittar längre ner på sidan.


Tänkbara singelstreck

3 Conrads Rödluva (V75-1)  har visat att hon är kullens drottning och uppgiften denna gången ser riktigt bra ut. Hon var fin i uttagningsloppet och formen går bara framåt, från ett bra utgångsläge kommer hon vara med där framme direkt. Mycket talar för att hon får ta över ledningen och sedan är det slut. Skulle hon få vandra utvändigt ledaren så tror jag inte det bekommer henne så mycket, hon matar ner allt och vinner.

1 Bear Hope (V75-6) gjorde årsdebut senast och jag gillade vad jag såg. Han brukar vara seg men denna gången avslutade han riktigt vasst och med den insatsen på näthinnan och ett lopp i kroppen tror jag han är beredd att vinna. Han är obesegrad på distansen och även från ledningen, bricka ett är perfekt och när det inte finns några startsnabba hästar tror jag Björn håller upp ledningen och sedan ska han slås. En rolig spik i ett väldigt öppet lopp.

Dragen

8 Vienvia Font 12 Martin De Bos (V75-2) är två roliga drag i ett öppet lopp. Den förstnämnde är en italiensk gäst som jag tycker ser bra ut. Voltstart och spår åtta är kanske sådär men Jepson löser det tror jag. Han vann faktiskt mot Ultimaluna Grif för några starter sedan och den har tagit två raka på Solvalla. Löser Jepson resan blir han farlig. Den sistnämnda kördes snällt senast men sköt till riktigt vasst när han väl kom loss. Formen är säkert bättre till denna starten och man ska dessutom lätta honom i balansen. Klaffar det lite då kan han vara tuffast till slut.

1 Whitehouse Express (V75-3) är kanske inget drag till 15% men jag tycker han är mycket roligare än favoriten. Han ser bättre och bättre ut och senast tycker jag han avslutade bra. Innerspåret tror jag är perfekt och till denna start ska man plocka av skorna på honom, det är ett stort plus. Örjan kan välja hur han vill göra, kör i ledningen eller släppa och ta dem på stretchen. Glöm absolut inte Whitehouse Express!

5 Global Utopia (V75-4) är lite svårbedömd då han inte startat sedan januari. Dock vet vi att Nurmos alltid har förberett hästarna ordentligt inför start och denna häst har visat att han har kunnande. Han vann på kort distans för två starter sedan på vinterbana och såg fin ut, denna gången blir det barfota runt om och jänkarvagn vilket är intressant. Erik Adielsson upp är ett plus och klaffar det då kan han slå till, streckad på 11% just nu i ett öppet lopp.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

V75-podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson hittar ni HÄR.

ANNONS: Här kan du rygga ”podd-systemet” på V75 på lördag [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB