Startsida / Inlägg

V75-Tips Gävle

av MLipovac

Tjena!

Sista helgen innan Elitloppet brukar Gävle stå för, dem bjuder på fina lopp och en intressant V75 omgång. Omgångens höjdpunkt kommer i Gulddivisionen där vinnaren får en rosa biljett i vinnarcirkeln. Mycket talar för att fjolårets Elitloppsvinnare har en bra chans men jag tror att det finns en annan häst som kan ställa till det för honom. Jag har hittat två tänkbara singelstreck och även ett roligt singelstreck som kan slå till. Vill ni spela med mig? Då hittar ni länkar längre ner på sidan. Mot 7 rätt!

Glöm inte lyssna på åttonde avsnittet av podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson. Ni hittar det längre ner på sidan, gillar ni det ni hör då tycker jag ni ska hugga en andel eller två i ”Poddsystemet” som ni också hittar längre ner på sidan.


Tänkbara singelstreck

6 Nobel Amok (V75-1) har gjort två starter i Sverige efter en Frankrike-sejour. Han har vunnit båda från ledningen och haft krafter kvar. Mycket talar för att han får ta över ledningen av M.T Insider och sedan är chansen väldigt god att han rinner undan. Han hade en formtopp denna tiden förra året och mycket tyder på att han hittat den igen.

7 Falcon Am (V75-4) tror jag mest på i ett lopp där tre hästar sticker ut. När tre sticker ut tycker jag man kan ta ställning för en och det blir Falcon Am som har bästa utgångsläget. Han avslutade riktigt bra senast från bricka tolv och formen är verkligen på topp i stallet. Alla hans segrar är tagna i främre träffen och träffar Claes rätt då ser jag ingen som kan svara honom om ledningen, det brukar inte bli lika högt tempo i volt och från ledningen ska han slås.

Roliga singelstrecket

9 Rajah Silvio (V75-5) gjorde årsdebut senast i ett tufft V75 lopp. Han fick en snäll resa och såg riktigt fin ut med krafter kvar, med loppet i kroppen tror jag han kommer prestera riktigt bra denna gången. Han har ett perfekt smygläge och jag tror det kan gå undan från start i detta lopp, då kan Björn sitta perfekt på det och då blir han farlig till slut. Riktigt rolig spik till 10%.

Dragen

15 Kövras So Far (V75-2) var det mycket snack om senast när han var ute i Örebro Intn’l mot betydligt tuffare hästar, en galopp förstörde den dagen. Han håller väldigt bra form och har en duktig lärling i sulkyn. Utgångsläget är jobbigt men skulle det klaffa med positionerna och att det går för fort i främre träffen, då kommer han flyga lågt över upploppet.

14 Joker C.K (V75-4) står tufft med dubbla tillägg men han är snabb och jag tror han är ikapp hästarna på första tillägget ganska omgående. Goop upp igen är väldigt intressant då dem är obesegrade på tre försök. Han har förmodligen den bästa speeden av alla och serverar Björn honom en bra resa då kan han avsluta riktigt vasst.

1 Sorbet (V75-6) ska givetvis inte vara under rubriken drag till 22%, men jag lägger honom här då han nästan är tre gånger så lite spelad som favoriten. Han har innerspår och har inte visat någon startsnabbhet hittills, jag tror dock att han kommer öppna mycket bättre denna gången då man ska sätta på ett helstängt huvudlag och Örjan är bra på att hitta nya växlar. Skulle Sorbet hålla upp ledningen då tror jag han bara vinner, tror han har bra chans om han hittar ut också. Han har toppform och det ska inte skilja så pass mycket mellan honom och favoriten.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

V75-podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson hittar ni HÄR.

ANNONS: Här kan du rygga ”podd-systemet” på V75 på lördag [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB