Startsida / Inlägg

V75-Tips Mantorp

av MLipovac

Tjena!

Mantorp står för sommarens första V75 omgång. Jag tycker man fått ihop en rolig och spelintressant omgång och trots några starka favoriter finns det potential att ge fina pengar på sju rätt. Det ska bli kul att se derbyvinnaren Who’s Who göra debut i Gulddivisionen och även vem som vinner Ina Scots Ära som vi får se i inledningen. Jag tror att Björn Goop kommer ha huvudrollen som så många gånger förut, han sitter upp bakom mina tänkbara singelstreck. Ni kan tänka på att Mantorp har ett kort upplopp och det gäller att hitta hästarna som sitter i ledningen eller i den främre träffen när det ska avgöras. Nu kör vi!

Glöm inte lyssna på elfte avsnittet av podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson. Ni hittar det längre ner på sidan, gillar ni det ni hör då tycker jag ni ska hugga en andel eller två i ”Poddsystemet” som ni också hittar längre ner på sidan.


Tänkbara singelstreck

3 Thrust Control (V75-1) var ute i Kungapokalen senast och var bra som trea bakom Campo Bahia och Attraversiamo. Han hade inget med segern att göra men följde med bakom och såg väldigt fin ut. Nu är det enklare emot och från ett bra utgångsläge tror jag Björn skickar honom till ledningen och sedan blir det ett taktik lopp där han rinner undan från ledningen. Allt låter väldigt bra från stall Melander och jag tror chansen är god att han tar sin första seger i Sverige.

5 Short In Cash (V75-3) är ruggigt kapabel när allt fungerar för honom. Han gjorde årsdebut senast och vann på ett enkelt sätt från ledningen, det såg ut som att han joggade undan med krafter kvar. Han har skött sig bra i voltstart förut och jag tror Björn kör en ”safestart” för att sedan avancera framåt, han är såpass mycket bättre än detta motstånd att han plockar ner dem den tunga vägen. Detta är den favoriten ”alla” ska fälla, jag tror han går ner i procent vilket är tacksamt.

Dragen

3 Qwartz (V75-2) tycker jag är ett spännande drag till låg procent. Han såg smällfin ut senast när han satt fast bakom hästar och från ett bra utgångsläge denna gången tro rjag han kan slå till. Jörgen Westholms stallform är riktigt bra och denna skräll får ni inte glömma i ett öppet lopp.

7 Tindra Star (V75-4) stod för en ruggig insats näst senast när man plockade av skorna på henne. Hon övertog ledningen varvet kvar efter en tung resa och sedan försvann hon bara till seger. Senast sparade man hovarna eftersom siktet var inställt på detta V75-lopp och klaffar det någorlunda under vägen tror jag hon kan sänka alla.

4 Wingait C.H & 9 J.H Mannerheim (V75-5) är två drag jag varit inne på direkt listorna kom ut. Den förstnämnde såg mycket fin ut med krafter kvar i lördags i Silverfinalen. Han är snabb ut och kostar det inte för mycket från start tror jag han är med och gör upp om det. Den sistnämnde värmde riktigt fint näst senast på Åby men kom bort i loppet. Senast blev han störd till galopp på Lunden så den starten glömmer vi. Mycket talar för att det kommer gå undan i detta loppet och då kan Johan sitta och mysa där bak och ta dem till slut.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

V75-podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson hittar ni HÄR.

ANNONS: Här kan du rygga ”podd-systemet” på V75 på lördag [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB