Startsida / Inlägg

V86-Tips Rättvik

av MLipovac

Tjena!

Xpress konceptet tar sommarledigt och vi får se en vanlig V86 omgång ikväll. Rättvik står som värd och man har fått ihop en ganska medioker omgång, förståligt med tanke på att det är någon dag efter Elitloppshelgen. Sportsligt är det ingen höjdare men spelmässigt tycker jag ändå det ser roligt ut. Tänk på att fem av loppen ingår i Kusk-VM vilket höjer svårighetsgraden lite, det kan bli oväntade körningar och aktioner som man inte räknat ut.


Tänkbara singelstreck

11 Golden Dream M.E (V86-2) gör en spännande start ikväll. Har sett honom i dem senaste tre starterna och jag gillade vad jag såg senast, han fick chansen sent men såg stark ut och intrycket var bra. Första starten i Sverige är intressant då han får använda körspö och man ska även lätta honom i balansen, träffar Noralf rätt från springspåret kan det bli tidig ledning. Dem på start har inte visat något och skulle han komma till ledningen då blir han svårslagen. En rolig spik till 20% i skrivande stund.

3 Frankenstein Am (V86-5) tror jag har bra chans från ledningen i kvällens bästa lopp. Han har utvecklats mycket i Fredrik Linders regi och senast vann han helt överlägset från ledningen. Han gick med jänkarvagn för första gången senast och det föll väl ut, det blir samma ikväll och Kevin som kör har bara en uppgift. Det är att hålla ut hästarna utvändigt om sig, gör han det tror jag mycket är vunnet och då blir han svårslagen.

9 Au Pair Girl (V86-8) har visat mycket fin form i dem två senaste starterna. Näst senast vann hon efter en resa utvändigt om ledaren och senast avancerade hon till ledningen och vann på bra sätt. Björn Goop upp på Robert Berghs hästar brukar vara ett vinnande koncept och hon har bra chans oavsett resa.

Dragen

10 Bear Briar (V86-1) tror jag kan få loppet då det ser ut som många vill gasa från start. Han börjar komma i form och var bra senast som tvåa bakom en bra häst. Tränaren låter väldigt nöjd med sin häst och blir det fart som jag tror då kan han fälla samtliga till slut, det är en häst som haft lite formsvacka men är påväg tillbaka.

1 Faks Nils (V86-4) galopperade senast men svarade för en stark upphämtning. Det snackas om barfota runt om ikväll vilket är intressant då han inte startat med den balansen. Han har en bra kusk i Mika Forss och klaffar det från innerspåret tror jag han kan överraska till låg procent.

4 Fagur (V86-6) lyfter jag fram i kvällens öppnaste lopp. Han har inte övertygat i sin karriär men senast vann han ett enklare lopp från utvändigt om ledaren och såg stark ut. Skulle Höitomt trycka av honom kan han ta över ledningen tidigt och sedan sitta där hela vägen. En skräll i ett vidöppet lopp som sagt.

Spelstopp på V86 är 19.20


ANNONS: Här ryggar du Marios Femhundring på V86. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i mitt lilla V86-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB