Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Nu är den här, Elitloppshelgen!

Solvalla dukar upp ett bord med underbara lopp både lördag och söndag. Jag fokuserar på lördag just här och har riktigt bra feeling. Jag har hittat tre tänkbara singelstreck som är streckade på 44% tillsammans i skrivande stund, snacka om roliga men även troliga singelstreck. Har även tre drag och en bedövare som jag tycker ni inte får glömma. Vill ni spela med mig? Då hittar ni länk längre ner på sidan. Njut av travsporten!

Glöm inte lyssna på nionde avsnittet av podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson. Ni hittar det längre ner på sidan, gillar ni det ni hör då tycker jag ni ska hugga en andel eller två i ”Poddsystemet” som ni också hittar längre ner på sidan.


Tänkbara singelstreck

3 Charlock Wiking (V75-4) var det positiva rapporter på senast efter att han suttit fast för två starter sedan. Han gick godkänt från ett omöjligt utgångsläge och jag tror man siktade på finalen. Denna gången har han dragit bästa tänkbara utgångsläge och siktet är inställt på ledningen, Magnus ska plocka av skorna på honom för första gången då han förhoppningsvis blir kvickare. Jag tror att han inte förlorar detta från ledningen, en riktigt rolig spik i ett öppet lopp.

11 Global Trust (V75-6) har jag alltid haft ett gott öga till och han har utvecklats i år. I den senaste starten vann han på ett övertygande sätt och intrycket var magiskt, han såg inte ens trött ut i mål och gick ändå en 11 tid. Han har haft extra växeln (urryckare) kvar i dem senaste loppen och dem kan ge honom en extra kick. Nedstruken ett spår är perfekt och det ser dessutom ut som det kan bli bra fart på loppet. Jag tror han kan blåsa ner allt sista sexhundra. Rolig spik och given DD-spik.

10 C.D (V75-7) är en märr som kommer från Frankrike. Hon har gjort två starter för Jean-Michel Bazire och vunnit båda, detta är en häst man håller högt och jag tror inte man åker upp för att bara vara med utan jag tror man kommer visa vart skåpet skall stå. Jag såg sista banjobbet med henne och hon ser magisk ut, jag vet att hästarna på mellanvolten har svårt att vinna men jag tror detta är ett undantag.

Dragen

13 Miss Sober (V75-2) gick riktigt starkt efter galoppen senast i Drottningens pokal. Femtespåret är inte lika kallt när det finns springband och träffar Bergh rätt då kan hon sitta bra till direkt. Formen och kunnandet finns för att överraska.

2 Bucks To Burn (V75-3) fick smyga med bakom två hästar som körde lite för hårt och städade av båda på ett snyggt sätt. Det kan bli en repris denna gången, jag hoppas den finske gästen svarar favoriten och då sitter Örjan och myser bakom. I detta lopp ska vi försöka fälla den stora favoriten och då får man inte glömma mitt drag.

9 Victory Island (V75-5) kördes snällt senast då man förmodligen siktade på detta lopp. Denna gången har man ett perfekt smygläge och man ska dessutom plocka av skorna på honom. Det kan bli bra fart på loppet och då har han visat att han har hög kapacitet och kan spurta ner många.

Bedövare

8 Elite Du Ruel (V75-1) har varit ute mot tuffare hästar nere i Frankrike och är inte så dålig. Hon var tvåa bakom Giveitgasandgo i Norge förra året när denne var som bäst. Hon blir totalt bortglömd pga spåret och jag vill varna för henne. Det låter riktigt påställt från kretsen kring stallet och till 1% är hon lördagens bedövare.

Spelstopp på V75 är 14.30


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 11 Global Trust

DD-2: 10 C.D


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

V75-podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson hittar ni HÄR.

ANNONS: Här kan du rygga ”podd-systemet” på V75 på lördag [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB