Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Dagen med stort D är här och det ska bli otroligt kul att se mästarmötet mellan Propulsion och Readly Express. Spelmässigt ser omgången ganska medioker ut men vi får njuta av det sportsliga istället, jag hoppas att så många som möjligt tar sig ut till Solvalla och njuter.Jag bjuder på två singelstreck som jag tror har bra chans från ledningen och sedan några drag som ni inte får glömma, det ena kan vara en rolig DD-spik. Nu kör vi!

Glöm inte lyssna på tionde avsnittet av podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson. Ni hittar det längre ner på sidan, gillar ni det ni hör då tycker jag ni ska hugga en andel eller två i ”Poddsystemet” som ni också hittar längre ner på sidan.


Tänkbara singelstreck

8 Lome Brage (V75-1) chanser har förbättrats avsevärt efter att 7 Månprinsen A.M blivit struken. Han var tidig innan men nu när han är nedstruken ett spår känns det som vi får se en repris på förra året. Han flyger till ledningen och därifrån ska han slås, det ser inte ut som det finns någon som vill sätta upp tempot och då kan Rennesvik bestämma och rinna undan. Det lilla minuset i min bok är kusken, han brukar inte vinna på V75 men denna gången tror jag hans chanser är väldigt goda.

1 Aubrion Du Gers (V75-3) kommer med femton raka segrar. Det snackas om att distansen är i kortaste laget men jag tror inte Jean-Michel Bazire hade skickat upp honom om han inte trodde att kort distans hade fungerat. Man ska även  sätta på honom en jänkarvagn för första gången och et sista jobbet såg riktigt bra ut. Innerspåret tror jag han håller upp, visst är det lite ovisst hur snabb han är ut men jag tror Verbeeck fixar det och då är han hästen att slå. Jag tycker 5 Propulsion är en bättre häst men han är inte snabb ut och det kommer ta en stund innan Örjan avancerar framåt och sätter sig utvändigt, frågan är om han vill krama ur allt ur ”Proppen” i försöket. Jag tror han tar en lugn dödens och kommer in i mål som tvåa.

Dragen

9 Fric Du Chene (V75-6) har härdats i tuffa lopp nere i Frankrike och spurtade riktigt vasst senast i det Franska kriteriet efter att han fått fritt väldigt sent. Perfekt smygläge och Björn Goop upp är intressant, går det undan där fram då tror jag han blåser ner allt. Första jänkarvagn på honom är intressant. En rolig DD-spik!

4 Vienvia Font & 7 Zeus Bi (V75-7) är två roliga drag ni inte får glömma.Den förstnämnde varnade jag för senast när han var ute på Åby. Han kördes väldigt snällt och man siktade förmodligen på denna helgen. Nu har han man fått ett bra utgångsläge och kommer sitta bra till, det är lärlingar som kör och det brukar bli bra fart på dessa lopp. Serverar Rebecca honom en bra resa då är han med och slåss om segern. Den sistnämnde kommer med sparade krafter från Kungapokalen senast. Han fick aldrig fritt och intrycket var fint. Emilia Leo är en av dem vassaste i fältet och skulle hon hitta ner i ett bra slagläge då blir han farlig.

Spelstopp på V75 är 14.30


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

V75-podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson hittar ni HÄR.

ANNONS: Här kan du rygga ”podd-systemet” på V75 på lördag [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB