Startsida / Inlägg

V75-Tips Boden

av MLipovac

Tjena!

Midnattstrav på Boden där första V75 start går 20.30. Det har blivit en klassiker och Boden brukar alltid bjuda på fint väder och en väldigt skonsam och bra bana. Kvällens höjdpunkt kommer i avslutningen där Norrbottens Stora Pris ska avgöras, kommer Propulsion ta sin fjärde raka seger? I övrigt ser det intressant ut och jag har hittat två roliga och spelvärda singelstreck till smaskig procent som jag tror har bra chans. Vill ni lira med mig så hittar ni länkar längre ner på sidan. Nu kör vi!


Tänkbara singelstreck

10 Whipped Eggs (V75-3) har stått för några ruskigt insatser på slutet. För tre starter sedan körde Örjan i ledningen i ett långlopp och drog musten ur hela fältet, Whipped Eggs flög fram och vann på ett bra sätt. Näst senast mötte han 7 Mellby Club och fick ge sig efter att han travat i tredjespår mestadels av loppet och det var förståligt att han blev slagen. Senast blev han betrodd i Harpers Hanover men galopperade från start, upphämtningen var bra och formen sitter fortfarande där. Den långa distansen är bara ett plus och jag tror Bergh har ställt i ordning till denna helgen. Ett offensivt upplägg tror jag på och sedan mosar han allt. Under 20% i skrivande stund är ruskigt spelvärt!

15 Pave Faks (V75-4) tror jag har bäst chans i kallblodsloppet. Han vann just detta lopp förra året överlägset och tränaren Mogset är väldigt nöjd med sin häst inför denna starten. Senast kördes han passivt och det är inte hästen likör, han lever på sin styrka och Ove A Lindqvist vet om det, han kommer vara offensiv tror jag och försöka ta dem på styrka. Tycker ingen i fältet besitter samma kapacitet eller hårdhet som honom och till 16% känns han riktigt intressant.

4 Propulsion (V75-7) åker upp till Bodentravet för att försöka ta sin fjärde raka seger i Norrbottens Stora Pris. Han var sämre senast i Elitloppet men alla Redéns hästar var nedsatta av något och har visat framfötterna efteråt. Han är en världsstjärna som alltid gör sitt och på just Boden trivs han. Kort och gott tror jag han är några klasser bättre än motståndet och oavsett löpning tror jag han sätter klorna i dom och tar sin fjärde raka seger.

Dragen

1 Forza Sting (V75-2) var riktigt bra näst senast när hon från dåligt läge tog hand om ledningen drog i ett jämnt tempo och vann med krafter kvar. Senast var det tuffare men hon vann och hade skorna på sig vilket jag tycker är sämre. Det blir barfota runt om denna gången och från ett perfekt utgångsläge kan hon dra i ett jämnt tempo och leda runt om. Farlig och nonchalera.

3 Havbergs Knight (V75-5) har jag jagat en del och vill varna för honom den här gången. Han håller fin form och avslutade bra i skymundan senast bakom mycket tuffare hästar än dessa. Han har fått ett bra utgångsläge och tränare Fredrik B Larsson låter nöjd med sin häst. Skulle han ta sig till ledningen tror jag det kan hålla hela vägen, se upp. Tre procent.

7 Twice Kronos (V75-6) är fortfarande under utveckling. Senast under Elitloppshelgen testade man barfota runt om men det blev galopp en bit efter start, man fick aldrig riktigt se effekten och denna gången ska man testa samma igen. Han öppnar bra och är snabb ut, skulle han hitta ner i ett bra slagläge eller i bästa fall få ledningen då kan han bli farlig till mycket låg procent.

Spelstopp på V75 är 20.30


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB