Startsida / Inlägg

V75-Tips Östersund

av MLipovac

Tjena!

Östersund står för tävlingarna denna lördag och Jämtlands Stora Pris ska avgöras. Det är givetvis omgångens höjdpunkt och jag är inte så säker på att det bara står mellan två hästar som det ser ut som på förhand. Omgången i sig har bra potential spelmässigt och jag har hittat tre tänkbara singelstreck som jag tror har bra chans, sedan finns det alltid några roliga drag man inte får glömma. Vill ni spela med mig? Då hittar ni länk längre ner på sidan. Nu kör vi!

Glöm inte lyssna på elfte avsnittet av podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson. Ni hittar det längre ner på sidan, gillar ni det ni hör då tycker jag ni ska hugga en andel eller två i ”Poddsystemet” som ni också hittar längre ner på sidan.


Tänkbara singelstreck

4 Mr Clayton J.F (V75-1) tror jag det är dags för denna gången. Han har stått för mycket bra prestationer i alla dem senaste starterna och var bra senast som trea under Elitloppshelgen. Han tog hand om ledningen och släppte till Norton Commander, hängde sedan med bra där bakom. Snäva spår i voltstart har han löst förut och visat att han kan öppna bra, jag tror Örjan sitter i spets och sedan leder detta runt om. Chansen är god med annan resa också, en riktigt spelvärd spik!

7 Global Winner (V75-3) var tapper som trea senast efter en tung resa. Detta är en häst Timo Nurmos tror mycket på och i ett ganska mediokert lopp tror jag chansen är god att han vinner. Givetvis är det tråkigt att han bli storfavorit men Jorma kommer att köra framåt direkt och jag tror ingen svarar honom. I ledningen ska detta vara en mycket bra chans. Det ska även bli jänkarvagn och helstängt vilket är intressant. Lilla brasklappen är just kusken Jorma Kontio, tycker han inte fått till det på slutet men denna chans ska han inte bränna.

5 Sign Me Up Too (V75-7) var heroisk näst senast när han fick ett blytungt lopp utvändigt om ledaren. Senast vann han på ett bra sätt i monté och tar han den täta matchningen bra då tror jag han kan vinna detta lopp trots en tung resa. Det är många som är startsnabba och det kommer laddas, luktar lite dödensrisk på honom men jag tycker han imponerar varje gång och blir inte förvånad om han vinner från den positionen.

Dragen

1 Global Well Off (V75-2) varnade jag för näst senast men då stämde det inte för henne. Senast fick hon istället betalt och såg fin ut vid segern. Denna gången ska man testa med en jänkarvagn vilket är intressant, ett perfekt smygläge och ska räknas tidigt.

5 Sweet Eddie (V75-5) har dummat sig och galopperat på slutet men besitter hög kapacitet för klassen. Tror galopperna kan bero på barfota balansen och till denna starten sätter man på skorna. Distansen är till hans fördel denna gången och serverar Torbjörn en bra resa då har han en vass avslutning. Se upp för honom till låg procent i ett öppet lopp.

7 Mindyourvalue W.F (V75-6) varnade man för senast och vilket lopp han gjorde, han gick utvändigt om Sorbet och var riktigt bra. Nu tränar han ännu bättre och går man utanför dem två betrodda då får man inte glömma denna tuffing.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

V75-podcasten ”Spets & Slut” med mig och Erik Pettersson hittar ni HÄR.

ANNONS: Här kan du rygga ”podd-systemet” på V75 på lördag [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB