Startsida / Inlägg

V75-Tips Årjäng

av MLipovac

Tjena!

En riktigt intressant omgång stundar på en av Sveriges trevligaste banor Årjäng. Det ska bli fint väder och det kommer att gå undan i loppen tror jag. Jag har hittat tre singelstreck och tre riktigt roliga drag jag vill varna för. Huvudlöpningen kommer i avslutningen där Årjängs Stora Sprinterlopp ska avgöras och jag tror att Björn Goop tar revansch med sin fina häst efter en sämre insats senast. Vill ni lira med mig? Då hittar ni länkar längre ner på sidan. Nu kör vi!


Tänkbara singelstreck

1 Eldorado B. (V75-1) har verkligen utvecklats som femåring. Han förlorade mot Milliondollarryhme i årsdebuten men var sedan riktigt fin som fastlåst i rygg på Perfect Spirit loppet efteråt. Näst senast tog han enkelt ledningen från spår sju och vann med krafter kvar på ett bra sätt. Jag trodde en del på honom i finalen senast men då satt han för långt bak men avslutade vasst som femma. Denna gången har han vunnit spårlottningen och att han tar ledningen vet alla. Det man snackar om är distansen men han har varit bra över lång distans och jag tror han tystar alla och spräcker nollan när det gäller distanssnacket. Kör bara Jansson!

15 Hope And Dreams (V75-4) var rejäl vid segern senast på Boden, hon rundande hela fältet och vann på ett bra sätt. En liknande uppgift denna gången och jag tror att hon har bra chans att göra det igen, jag har pratat med tränare Berglund och han är väldigt nöjd med sin häst. Det blir barfota runt om och någon form av stängt huvudlag vilket är maxning av balansen. Favoriten på start är inte pålitlig och Hope And Dreams tror jag kan runda allt trots att det kan gå fort på en snabb Årjängsoval.

2 Nadal Broline (V75-7)  gjorde debut för Björn näst senast och stod för en mäktig insats då, jag trodde han bara skulle vinna senast i Oslo men då var han sämre. Björn är inne på att han hade problem med banan och att hans hovar var slitna. Jag tror man fräschat till honom nu och man ska sätta på bakskor vilket inte skall vara något minus. Han kommer sitta perfekt på det från sitt utgångsläge och när det luktar körning tror jag ingen kan stå emot honom till slut. Han är bäst över kort distans och jag tror han bara blåser till allihopa.

Dragen

6 Running Like Hell (V75-2) har det varit riktigt bra intryck på i dem senaste starterna. Senast svarade han hästen utvändigt på ett bra sätt på lång distans och vann enkelt. Han har springspår och är medelsnabb ut, skulle Lars träffa kan han få ledningen och mycket intressant därifrån till låg procent. Jag vet att Lars D Carlson inte vinner ihjäl sig på V75 men till denna procent vill jag varna.

13 Lukas Rauen (V75-3) är mitt stora drag och kanske till och med en chansspik i ett öppet lopp denna omgången. Han avslutade vasst med Magnus A Djuse för tre starter sedan efter lite positionsstrul som tvåa och har efter det tagit två raka överlägsna segrar på Leangen. Han har verkligen toppform och det snackas om barfota runt om för första gången vilket är mycket intressant. Jag vet att kusken håller honom högt och träffar han rätt kan han sitta perfekt på det direkt. Till 12% är han hela omgångens roligaste häst!

2 N.Y.Coeurdesoleil (V75-6) vann på ett riktigt bra sätt näst senast under Elitloppshelgen. Han svarade bra på maxningen med jänkarvagn och helstängt huvudlag och ledde varje meter av loppet. Han mötte favoriten 1 Visa As även då men hon galopperade bort sig i slutsvängen. Senast var han ute i ett långlopp och var godkänd med den vanliga utrustningen. Denna gången blir det maxning igen och Gundersen låter mycket nöjd med sin häst, han har ett bra spår och jag blir inte förvånad om han leverar på topp igen och vinner. 7% i skrivande stund smakar mumma.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB