Startsida / Inlägg

V75-Tips Axevalla

av MLipovac

Tjena!

Stochampionatshelgen är här och det är en stor höjdpunkt under sommaren. Dubbla V75 omgångar med mycket fina tävlingar och vi fokuserar på lördagens omgång. Tänk på att Axevalla har Sveriges längsta upplopp där alla får chansen. Lördagens omgång ser oerhört öppen och spelvänlig ut och det är inte lätt att hitta singelstreck, jag har hittat två som jag tror har chans. Har även två drag som blir totalt bortglömda som älskar det långa upploppet och kan blåsa ner allt. Njut av tavsporten för ni kör vi!


Tänkbara singelstrecket

9 Maximus M.M (V75-4) tror jag vinner detta loppet i starten. Anders Eriksson är bästa kusken i fältet och träffar han rätt från springspåret tror jag han kör sig till ledningen trots tillägg. Därifrån tror jag att han blir svårpasserad och det har visat sig förut att kombon mellan kusken och tränare har varit framgångsrik.

Roliga singelstrecket

3 Gun Palema (V75-2) har matchats mot denna uppgift och jag gissar att tränare Hedberg vill sätta dit henne på hemmaplan. Hon besitter hög kapacitet och har visat att hon kan vinna på V75. Skulle hon löpa upp till den nivån då tror chansen är god att hon rinner undan. Hon är snabb ut i volt och skulle Micke J Andersson träffa rätt då kan hon sticka till ledningen och därifrån blir det som sagt intressant. Ledningen är inget måste då hon är tuff och till 10% kan hon vara lösningen på ett väldigt öppet stolopp.

Dragen

2 Mcgarret (V75-3) varnar jag för i lägsta klassen. Han har svarat för två bra insatser på V75 på slutet mot mycket bättre motstånd. Han är nedstruken till innerspåret vilket inte är det bästa, dock får Stjernström hitta ut och sedan har han en vass avslutning. Favoriten blir hårt betrodd trots sin orutin och han har aldrig startat på längre distanser. Denna ska vi jobba bort!

7 Baron Gift (V75-6) har tränare Rickard Svanstedt siktat hit med. Han har fräschat till honom efter senaste loppet och han trivs med det långa upploppet. Han öppnar bra och skulle han hitta ner i vettigt slagläge – då tror jag han kan slå till. Jag tycker att den här gulddivisionen är oerhört öppen och med minsta klaff sitter Baron Gift där till tre procent.

Spelstopp på V75 är 16.20


ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB