Startsida / Inlägg

V75-Tips Jägersro

av MLipovac

Tjena!

Det har blivit dags för uttagningar till Svenskt Travderby och Derbystoet. Det är mycket som står på spel då man bara får vara med en gång i livet, ska även sägas att det är dem två bästa i varje lopp som går vidare till final. Dessa omgångar brukar bli ganska favoritbetonade men förra året var ett undantag, då gav sju rätt över en halv miljon kronor. Jag tror inte det ger lika bra i år men vi ger det ett försök. Vi hr bara sex lopp att lösa då storfavoriten Campo Bahia knappt kan förlora detta, spika och njut av en världsstjärna. Har hittat några roliga kantbollar som bli bortglömda som kan slå till, vi hoppas det för utdelningen skull. Nu kör vi!


Bästa singelstrecket

8 Campo Bahia (V75-1) behöver ingen närmare presentation. Han är en av storfavoriterna till seger i Derbyt och ska bara vinna detta. Han har trimmats i ett banjobb inför starten och Lugauer är jättenöjd med sin häst. Spåret spelar ingen roll för Lugauer kommer bomba framåt och det finns ingen som kommer bråka med honom, i ledningen är det bara sjukdom emot.

Tänkbara singelstreck

2 Ad Hoc (V75-2) blir knapp favorit i ett jämnt uttagningslopp. Han har dock lottats till ett perfekt utgångsläge och jag tror att Jepson hittar till ledningen omgående, därifrån har han bra statistik (tre av fyra) och distansen är inget problem. Han kan vara lösningen i ett annars väldigt streck krävande lopp.

8 Pinto Bob (V75-7) har man verkligen hittat rätt med på slutet. Han var riktigt bra i Sprintermästaren och var mycket fin senast när han vann Eskilstunas fyraåringstest med krafter kvar. Trots det jobbiga utgångsläget ikväll tror jag han kan trycka sig till ledningen och därifrån blir han inte lätt att slå. Robert Bergh har alltid en räv bakom örat och jag tror man är offensiv och siktar framåt.  Han kan vinna med annat loppscenario också.

Dragen

10 My Tambourine Man (V75-3) gör en spännande start ikväll. Han har visat hög kapacitet förut men ikväll gör han sin första start som valack. Näst senast avslutade han bra bakom Zephyr Kronos och skulle han löpa upp till sitt kunnande kan han slå till ikväll. Man ska testa en jänkarvagn vilket är intressant och till 2% får man se upp.

10 Global Winner (V75-6) har jag varit på under sommaren och han har strulat till det för sig. Han har varit betrodd men ikväll är han helt bortglömd vilket jag tackar för. Jag vet att Timo håller denna hästen väldigt högt och har sagt att det är en ”derbyhäst”. Jag har stor respekt för Timo och till 4% måste han med.

Spelstopp på V75 är 19.30


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB