Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Ikväll bjuder Solvalla på en av deras bästa travkvällar under året. Omgången ser intressant ut och höjdpunkten är givetvis Jubileumspokalen där femåringarna ska göra upp, vilket startfält man har fått ihop. Tre olika derbyvinnare, en Hambletionan vinnare och en Elitloppsfinalst. Jag har hittat kvällens bästa singelstreck just där och jag tror hästen bara är bäst. I övrigt finns det speldrag och ett roligt singelstreck som fått en kick efter att han flyttats till Finland. Vill ni lira med mig? Då finns länkar längre ner på sidan. Nu kör vi!


Bästa singelstrecket

9 Who’s Who (V75-6) blir befogad favorit i Jubileumspokalen. Han har tagit tre av fyra segrar i år och utvecklats ett snäpp till. Han har ett perfekt utgångsläge med en bra rygg och det ser ut som det kommer laddas en del vilket kan bädda för lite tempo, hittar Örjan slagläge inför slutrundan tror jag ingen kan stå emot honom när han väl sätter i högsta växeln. Det kryllar av fina femåringar i loppet men Who’s Who är huvudet högre och vinner loppet man siktat på hela året.

Roliga singelstrecket 

10 Sobel Conway (V75-7) tränades av Peter Untersteiner i Sverige men har flyttats till Finland där han verkligen hittat toppform. Han har tagit två av två segrar och båda ett ett bra sätt, en från ledningen och en efter en magisk spurt. Han gör debut över stayerdistansen men har levererat på lång distans så det ska inte vara några problem. Motståndet skrämmer inte och till ganska låg procent (11%) känns han riktigt rolig. Kan vara lösningen på ett annars väldigt öppet avslutningslopp.

Dragen

10 Amalia Cash (V75-1) är gynnad av distansen och utmanade favoriten för tre starter sedan på Solvalla. Efteråt har hon galopperat och det har inte stämt för henne, tycker uppgiften ikväll ser intressant ut och till 10% är hon given mot den klara favoriten. Hon kan ta dem på råstyrka.

4 Bahia Quesnot (V75-3) är härdad i stenhårda gäng. Hon har varit med i Elitloppet och var riktigt bra i Oslo som tvåa bakom Vitruvio. Senast var hon godkänd i Hugo Åbergs över opassande distans. Hon har varit kvar i Sverige efter det vilket är ett plus och ikväll möter hon endast ston, visst hon möter två riktigt bra ston men går ändå ner i klass och får hon sitt rygglopp då kan hon slå till.

5 Quarcia (V75-4) har verkligen visat att formen är på topp på slutet. Hon har en vass avslutning om hon får sin resa i draget och pullar hon inte bort för mycket krafter kommer hon bli farlig till slut. Man ska kanske prova urryckare för första gången ikväll vilket är intressant.

Spelstopp på V75 är 19.30


ANNONS: Här ryggar du Marios Trehundring på V75. [Extern länk]

ANNONS: Här går du med i Marios lilla V75-system. [Extern länk]

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB