Startsida / Inlägg

Yoga vett

av Anna Lindh

Även på yogamattan finns det “vett och etikett”.  Här kommer några bra tips från ”Allt om Yoga”.

1. Prata?
Visst kan du småviska med din granne just innan klassen. Men tänk även på att flera deltagare kommer i god tid innan klassen för att just hinna ”landa” och om du då pratar så stör det.  Dessutom är det bra att hejda sig ibland och vara tyst, inte låta munnen prata så fort du får lust.

2. Mobilen

Det sägs att man ska kunna vara lugn inom sig oavsett vad som pågår runt omkring men tyvärr har inte alla nåt dit idag. Än. En ringsignal eller ett pip eller att mobilen bara vibrerar precis när du börjat slappna av och släppa tankar på jobb eller något annat tungt kan upplevas som det mest störande som finns. Av respekt till resten av klassen, stäng av mobilen eller lämna den hemma.

3. Kläder
All ära till att återanvända prylar och kläder, men att använda redan svettiga kläder i ett litet rum där grannens matta ligger några centimeter från din är inte uppskattat.

4. Assistera
Du kanske går en yogalärarutbildning, eller är yogalärare och ser att din granne skulle kunna göra ställningen lite mer hälsosamt. Även om det rycker i fingrarna, gör det inte utan lämna justeringarna åt yogaläraren och fokusera på din egen yoga.

5. Savasana
Att lämna klassen under Savasana borde vara förbjudet. Resten av klassen har äntligen kommit till den punkt då de tillåts att slappna av fullständigt. För vissa kanske det är den enda gången på hela dagen, eller veckan då de kan slappna av ordentligt. Att störa detta genom att rulla ihop sin matta efter halva tiden är inte schysst.

Namasté

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Alex Rodriguez, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB