Startsida / Inlägg

Gubbig morgontanke

av Alex Schulman
bild[21].jpg

Charlie gick upp 5.45, vilket gav en skön sovmorgon och framför allt: jag slapp vänta på att Nyhetsmorgon skulle börja. Jag gick upp, gjorde grät till Charlie, utled det där vidriga travprogrammet mellan 5.50 och 6.00 och sen började det.

I vinjetten till Nyhetsmorgon visar sig alltid en farbror i morgonrock. Alldeles uppenbart nyvaken och morgongeggig sitter han med sin kaffekopp vid frukostbordet och har fått så kallat ”stirr”. Han har fått ”stirret”, som man också säger.

Så poppar brödskivorna upp ur rosten, han rycker lyckligt till och återgår till verkligheten. Det är väl trevligt. Men jag stör mig på morgonrocken. Den är så…öppen. Man ser hans bröstkorg. Är det verkligen, ja… Är det verkligen NÖDVÄNDIGT? Jag tycker det är lite snubbigt.

Kan han inte stänga morgonrocken, usch, det där vill man ju inte se.

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Joakim Ottosson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB