Startsida / Inlägg

Apparna din fysik inte har råd att missa!

av thomasskoglund

Efter påskhelgens högst analoga godisätande kan träningsmotivationen enkelt upplevas som mer trögflytande än sockerlösningen som kämpar sig fram i dina ådror. Känner du igen dig? Haka då på framtidstrenden och använd den digitala världens hjälpmedel för att skapa nya inspirationsnivåer och träningsresultat.
Här är listan över apparna din fysik inte har råd att missa!

 

 

I dessa nya tider besvaras tillrop likt "Lägg ifrån dig telefonen!" enkelt med kommentarer likt "jag ska bara träna färdigt först!".
I dessa nya tider besvaras tillrop likt ”Lägg ifrån dig telefonen!” enkelt med kommentarer likt ”jag ska bara träna färdigt först!”.

 

 

För löparen

Runkeeper
Våren fullkomligt översvämmas av löpentusiasm, och i takt med intresset växer dessutom även utbudet. Men trots de lavinartade valmöjligheterna finns en tydlig herre på täppan.
Runkeeper har nämligen koll på allt som har med löpning att göra, något som innebär att du som löpentusiast aldrig behöver oroa dig för ouppdaterade kartvyer, bristfällig statistik eller slarviga kaloriberäkningar.
Kort och koncist – ett måste i de snart våriga löpspåren!

 

 

För den stressade

7 minutes workout
Appen med över 3 miljoner användare konstaterar att en stressfylld vardag faktiskt kan gifta sig med regelbundna träningsrutiner. Med, som namnet utlovar, sju minuter långa träningspass inriktade mot högintensiva träningspass som kan utföras i hemmet får såväl dina resultat som bleknade träningsfantasi en nödvändig nytändning. Säg hej då till alla dina ursäkter!

 

 

Stressad? Använd appen och träna igenom hela kroppen på endast 7 minuter.
Stressad? Oroa dig inte, använd appen och träna igenom hela kroppen på endast 7 minuter.

 

 

För den lugne

Yoga Studio
Namaste! Yoga Studio är telefonapplikationen som kan användas oavsett hur ny eller rutinerad du än är i ”yoga-gamet” – direkt hemma i vardagsrummet. Med valmöjligheter kring parametrar likt passens längd och svårighetsnivå skräddarsyr du enkelt dina träningsupplevelser för att passa just din livsstil. Perfekt för oss som vill Yoga men inte fullt ut prioriterar korrekt eller vågar ta steget!

 

 

Mer ”Namaste” till folket!

 

 

Hälsodagbok

Myfitnesspal
Tveklöst en av de mest användbara apparna för dig som berikats med ett holistiskt tänk och ogillar att lämna någonting åt den oberäkneliga slumpen. Här kan du föra statistik på alltifrån basuppgifter likt vad du stoppar i dig och hur länge du tränar, till vilken huvudvärkstablett du nyss svalde och antalet kalorier i din yoghurt. Med andra ord; appen med koll – för dig som vill ha koll!

 

 

Kost

Fatsecret
Tillhör du skaran människor som ligger vaken om nätterna och funderar över hur många kalorier din lightläsk innehåller? Om ja, sluta med det (av många olika skäl) och ladda istället ned Fatsecret. Det här är nämligen appen där du snabbt och enkelt kan följa din vikt, räkna kalorier och hålla koll på dina träningspass.
Extra smart är att appen dessutom berikats med en streckkodsläsare som enkelt scannar av dina livsmedel och för in näringsinnehållen i programmet.
Som pricken över i:et finns också ett stort, och förvånansvärt väl fungerande, restaurangutbud där du enkelt kan addera dina snabbmatsfavoriter direkt in i din kostplan.

 

 

diet-calorie-counter-weight-loss-health
Använd den digitala världen för att underlätta din analoga kostplanering.

 

 

Bubblaren

Zombies, Run!
Lugn, jag fattar att titeln vid första anblick kan verka aningen innehållsfattig. Men andas – den bästa träningen är den som faktiskt blir av. Att framtiden kommer lyckas kombinera teknikens under med våra hobbyers och fysisk aktivitet råder det nämligen inga tvivel om.
Zombies, Run! är därför din sedvanliga löpapp, men istället för de redan sedda, och till viss del uttjatade, kartvyerna blir du här jagad av virituella zombies. Helt klart värt ett försök för dig som avskyr slentrianmässiga träningspass och skriker efter någonting nytt!

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård och Ellen Norberg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB