Startsida / Inlägg

Rumpträning – på 7 min!

av thomasskoglund

Järnspikar vilken härlig vecka!
Det har varit lite tyst här på sidan då vi simultant har arbetat med några andra skrivande projekt. Något jag såhär inledningsvis först och främst vill be om ursäkt för.
En av de kanonsakerna vi dock lyckats producera under de gångna dagarna är ett reportage kring en träningsfäbless som just nu verkar hetare än någonsin – jag pratar givetvis om rumpträning!

 

 

Det går att skåda en tydlig och rak linje mellan den värmande vårsolen och alla svettiga träningspass som avverkas inför årets strandpremiär. Men visste du att din rumpa också utgör några av kroppens viktigaste muskulära funktioner?
Det går att skåda en tydlig och rak linje mellan den värmande vårsolen och alla svettiga träningspass som avverkas inför årets strandpremiär. Men visste du att din rumpa också utgör några av kroppens viktigaste muskulära funktioner?

 

 

Det är nämligen så att oavsett om du är ute efter att stoltsera med en vältränad kropp på stranden, bli starkare i dina marklyft eller minimera risken för ryggskador så utgör kroppens sätesmuskulatur en väsentlig roll. Ja, tro det eller ej alla bakåtsträvande gymkillar…

 

 

IMG_4269

 

 

Av den anledningen åkte, återigen, jag och skjutjärnsfotograf Peter Wixtröm ut på fältet för att skapa inte mindre än två artiklar kring hur du bäst tränar upp din, som du nu förstår, ovärderliga bakdel.
Då varken jag eller Wixtröm utrustats med bakdelar värda att skriva hem om tog vi hjälp av träningsälskaren Johanna Modin för att visuellt peppa er läsare till att testa såväl hennes favoritövningar som vårt gemensamt sammanslagna träningsprogram.
Helheten kommer inom kort publiceras i Aftonbladet PLUS och länkas till härifrån siten. Först ut kommer hur (för det är faktiskt möjligt) du lyckas träna upp din rumpa – konstpaus – med bara ett 7 minuter långt träningsprogram.
Mycket nöje!

 

 

IMG_4275

 

 

Ha nu en fortsatt solig träningshelg och påminn dig själv lite extra om att träning inte behöver äga rum i mörka inomhusgym med dyra maskiner för att vara effektiv. Ut i solen och rör på dig!

//PT-Thomas

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Christoffer Glader och Jennifer Laxén
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB