Startsida / Inlägg

En dag i proteinpulvrets tecken

av thomasskoglund

Kosttillskott är ständigt en av träningsvärldens hetaste potatisar. Men samtidigt som vi stöter och blöter diskussionen kring huruvida de behövs eller ej väljer svenskarna idag att spendera mer pengar än någonsin på träningsrelaterade kosttillskott.

Tack vare den här utvecklingen valde vi att lyssna på trenderna och skapa inte mindre än två artiklar som jag tror kommer fånga ert intresse.

 

Är du trött på att köpa färdigblandade proteinshakes som du behöver hålla för nästan för att överhuvudtaget lyckas dricka?
Håll ut, vi testade sommarens proteinshakesutbud för att betygsätta de olika kandidaternas smak och näringsvärden. Något som, återhållsamt uttryckt, kan summeras som en smakresa där vi fann alltifrån artificiella snedsteg till svalkande sommarsmaker…

 

 

Njie var en av 7 olika proteinshakes som avsmakades under testet. Bild lånad från njie.se
Njie var en av 7 olika proteinshakes som avsmakades under testet. Bild lånad från njie.se

 

Till testet adderas dessutom grundläggande information om varför proteiner är viktiga vid fysisk aktivitet och skarpa uttalanden från en av Livsmedelsverkets nutritionister kring vilka som egentligen är i behov av dessa omåttliga populära produkter.

 

Steg två i vår proteinhysteri är en artikel om hur enormt olika utövarna och experterna verkar se på den rådande kosttillskottshypen. En intervju med den högst aktiva motionären, som tackar proteinpulvret och kosttillskotten för stora delar av sin resultatmässiga framgång, blandas med expertis från överläkaren som anser att inget slår vanlig mat. En diskussion många säkert hört, men få verkar veta vad som egentligen gäller inom?
Med andra ord – en text som bottnar i stor igenkänning för många fysiskt aktiva, oavsett aktuell aktivitetsnivå.

 

 

Bild fångad från dagens plåtning med en av de träningsentusiaster som ser kosttillskott som en bidragande faktor till deras fysiska resultat.
Bild fångad från dagens plåtning med en av de träningsentusiaster som ser kosttillskott som en bidragande faktor till deras fysiska resultat.

 

Jag kommer givetvis att länka till båda texterna här på sidan vid respektive publiceringsstart. Båda kommer att finnas tillgängliga under Aftonbladet PLUS.
Mycket nöje!

 • Tjänstgörande redaktörer: Nils Höglander, Paula Westerberg och Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB