Veckans husmorsknep: Så enkelt får du vita plagg vita igen!

Bloggen Retromania har flyttat till www.retromania.se, häng med dit vetja!

 

Jag har haft problem att behålla vita kläder vita. Hur jag än gjort så har de blivit grådaskiga efter ett tag. Särskilt strumpor har varit helt hopplösa att få rena och ibland har jag varit tvungna att lukta på dem för att veta om de behöver tvättas eller ej, haha!

Men efter ett tips har jag börjat blanda tre matskedar bakpulver ihop med tvättmedlet när jag tvättar vittvätt och banne mig, har det inte blivit renare! Tänk att det var så enkelt. Är tvätten riktigt hårt smutsad går det att göra en gegga av bakpulver och vatten och ta på fläckarna alternativt blanda i bakpulver i ett vattenbad och lägga kläderna i kvällen innan tvätt. Men det här knepet har inte funkat för alla plagg och nu har jag fått reda på varför. Det är nämligen inte alla plagg som är blekta vita, utan vissa är färgade vita. När du då försöker bleka dem rena så blir resultatet det motsatta – de blir ännu mer grådaskiga.

Därför har också jag fått tipset att börja tvätta vittvätt med kulörttvättmedel eftersom vittvättmedel innehåller blekmedel. Blir kläderna ändå grådaskiga, ja då är det bakpulver som gäller. Ja jösses, det är en hel vetenskap hur man tvättar rätt.Men jag hoppas att ni kan ha nytta av de här små knepen i alla fall! Ha nu en riktigt fin dag i vårsolen, retromanians! Kram Helen

Egen deo 2

Fler blogginlägg från Retromania

Senaste artiklarna från Härligt Hemma