Startsida / Inlägg

Manny not being Manny anymore

av Petter Westin
manny.jpg
Manny har flera gånger klättrat in i The Green Monster på Fenway. Vid ett tillfälle sågs han prata i mobiltelefonen därinne, samtidigt som ett pitcherbyte skedde på planen.

Förlåt, den där rubriken var missvisande. Manny kommer självklart fortsätta att vara Manny.
Bara inte i en MLB-dräkt.
Manny Ramirez pensionerar sig.

Nu var jag missvisande igen. Kanske kommer Manny fortsätta att vara Manny i en MLB-dräkt. Men det blir i så fall privat, kanske när han står på gården och grillar eller när han målar om väggarna i garaget. Hans yrkesliv som basebollspelare är däremot över.
Enligt källor (inte källor till USA-bloggen, alltså. Såna tentakler in i basebollvärlden har vi inte. Än.) så testade Manny Ramirez positiv för otillåtna substanser under Spring Training och istället för att ta straffet, 100 matchers avstängning, så väljer Manny helt enkelt att packa trunken och lämna The Show.
– Jag är lugn. Gud vet vad som är bäst för mig. Jag är nu officiellt en pensionerad basebollspelare. Jag ska åka till Spanien med min pappa, säger Manny Ramirez till ESPN.

Manny Ramirez är en av historiens bästa offensiva spelare.
Han har slagit 555 homeruns och är därmed en av blott 25 spelare som lyckats med den bedriften. Han var en all star tolv gånger, hans 21 grand slams är näst flest genom tiderna, hans 28 homeruns i slutspelet är flest i MLB:s historia. Manny vann World Series två gånger, med Boston Red Sox 2004 och 2007.
Den här säsongen tillhörde han Tampa Bay Rays.

mannymobil.jpgHan har kallats för en ”hitting savant” och herr Ramirez sägs vara en ganska knepig person. Det finns ett gäng historier om märkliga saker som han har gjort. Det är såna episoder som fött uttrycket ”Manny being Manny”.
Originalet, första gången det användes, ska ha varit när han glömde sin lönecheck i en sko i gästernas omklädningsrum efter en bortamatch. En personlig favorit är den som nämns i bildtexten ovan och som du ser på bild till höger, när Manny mitt under en match mot Minnesota Twins kliver in i The Green Monster och ringer ett samtal.
Det gör han inte om. 


Det är fler som pensionerar sig. Den store Adam Foote, Foppas polare från Colorado Avalanche, säger tack och hej och lämnar hockeyn. Han spelar sin sista match på söndag och beräknas ta sig av isen någon gång under måndagen.
Adam Foote har spelat 19 säsonger i NHL (lika många som Manny Ramirez i MLB), vunnit två Stanley Cup (1996 och 2001 med Avalanche) och OS-guld (2002 med Kanada).
Foote är den sista före detta Quebec Nordiques-spelaren att sluta.

/Wikdahl

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB