Startsida / Inlägg

En annan natt i andra siffror

av Petter Westin

För några dagar sedan gjorde vi Natten i siffror, 1 till 10.
Det var alldeles för jobbigt.
Men vi gillar natten och vi gillar siffror, så här kommer en annan och betydligt enklare variant: 

0: Exakt så många, förlåt, få, hits släppte Minnesota Twins Francisco Liriano i natt. Säsongens första no-hitter, nummer 248 i MLB-historien.
Det är förstås anmärkningsvärt att han gör det. Det är otroligt att han gör det i det här läget. 
Liriano har haft en miserabel säsong. Han var 1–4 med en ERA på skamliga 9,13 och snacket gick att Twinsstjärnan skulle få en sista chans, den mot Chicago White Sox i natt. En till dålig match och han skulle bli petad ur rotationen.
– Jag kan inte förklara det. Jag är så nervös och glad just nu, säger Liriano efter 1–0-segern.
Noterbart är att Liriano bara hade två strikeouts men sex walks.
Spänningen på slutet blev nästan för mycket för Twins manager Ron Gardenhire:
– Oh, jag kräktes nästan.
Att nästan kräkas räcker inte för att skapa en Youtube-klassiker, Ron. Ta i lite nästa gång.

11: James Hardens straffkastförsök när Oklahoma City Thunder utjämnade till 1–1 i matcher mot Memphis Grizlies. Han satte alla elva.
Ett enskilt straffkast ser inte alltid betydelsfullt ut men summera Hardens försök och du har en livsviktig seger. Förutom den enkla och samtidigt omöjliga matematiken att OKC hade haft elva färre poäng om Harden missat alla och därmed förlorat matchen med 100–102 istället för att vinna den med 111–102, så betyder det här att Harden var aggressiv och gav Thunder den kick från bänken man behöver för att vinna i slutspelet.
Harden gjorde blott fem poäng i förlustmatchen mot Grizzlies men studsade tillbaka med 21 i natt. Dessutom har han ett skönt skägg. 

19: Så många slutspelsmatcher i NHL den här säsongen har gått till övertid. Helt otroligt, eller hur? Inte undra på att det här har varit några fantastiskt roliga veckor. Som jämförelse kan nämnas att det var 18 övertidsmatcher i slutspelet i fjol men då snackar vi hela slutspelet, till 9 juni. Nu är vi bara vid conferencesemifinalerna.
Anyways, den 19:e övertidsmatchen spelades mellan Nashville Predators och Vancouver Canucks i natt. Canucks vann med 3–2, efter att Ryan Kesler styrt in Mikael Samuelssons skott i OT.
– Jag såg pucken komma mot mig och försökte bara akta mig, säger Kesler.
Canucks leder nu med 2–1 i och ordningen är återställd i den matchserien.  

22: Åldern på NBA:s genom tiderna yngste MVP, Derrick Rose. Mycket välförtjänt. Vi har skrivit om grabbens hunger förut (kolla här) och ingenting talar för att han kommer att vara mätt nästa säsong. Så då väcks frågan: hur bra blir han? Det här är en spelare som gjort enorma framsteg sina första tre säsonger och som enligt alla runt omkring honom har en enorm vilja att fortsätta bli bättre.
Så roligt som jag haft när jag sett honom den här säsongen så kommer det att bli ännu roligare att se honom nästa säsong.
En rörd Derrick Rose tackade sin mamma i sitt tal i går. Jag vet inte hur många gånger i veckan Rose surfar in på USA-bloggen men jag känner att han kanske borde ha riktat en tacksamhetens tanke åt mitt håll också. Det låter ju inte orimligt att mitt utspel om att han är överskattad (sagt inför säsongen) fick honom att lägga i femmans växel. 

29: Antal matcher i rad som Andre Ethier har haft minst en hit. Los Angeles Dodgers right fielder är nu bara två kort från alla tiders Dodgersrekord, som hålls av Willie Davis. Får Ethier en hit i en trettionde match så är han blott den 44:e spelaren som nått så långt sedan år 1900.
Carlos Zambrano heter Chicago Cubs-pitchern som ska förhindra det kommande natt. Zambrano släppte åtta hits mot Dodgers 24 april. Vårt tips? Välkommen till 30-klubben, Andre.

80: Så många poäng skrapade Miami Heats Big Three ihop mot Celtics i natt. LeBron James gjorde 35, Dwyane Wade 28 och Chris Bosh 17. Heat vann med elva men det kändes som tjugoelva. Ja, jo, vid ställningen 80–80 i fjärde quartern så var det förstås så jämnt som det kan bli – i siffror – men inte för en sekund hade jag känslan att Celtics skulle ta hem den här matchen.
– Att ligga under med 0–2 skrämmer inte någon av oss, det gör oss inte nervösa, säger Celtics Ray Allen (sju poäng i natt).
Här kommer ett par bonussiffror: 1–4. Det är vad Celtics förlorar matchserien med. 

20 613: Antalet människor i St. Pete Times Forum som såg Tampa Bay Lightning ta sin tredje raka seger mot Washington Capitals. Steven Stamkos och Ryan Malone behövde 24 sekunder för att vända 2–3 till 4–3 i tredje perioden och ge Lightning matchboll i matchserien. 
– Det är inte över. De vann tre. Vi kan vinna tre, säger Alexander Ovechkin.
Problemet är att Capitals måste vinna fyra. Och som vi alla vet vid det här laget har det i NHL-historien bara hänt tre gånger på 162 försök att ett lag vänt 0–3 i matcher. Men nu får du mer tid att titta på hockey-VM, Ovie! 

581 734: Antal gånger som jag flämtat ”åh, herregud!” efter en Blake Griffin-dunk den här säsongen. I dag får Griffin, enligt rapporter, priset som årets bästa rookie. Överraskad? Åh, herregud! Nej.

/Wikdahl

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB