Startsida / Inlägg

Liveblogg, del 3

av Petter Westin

Detta var en liveblogg i tre delar. Vi följde en idrottsdag från tv-soffan – tolv timmar. Det äldsta inlägget hittar du längst ned i del 1, det senaste längst upp i den här delen.

06.09: Jag är ledsen men jag tror att vi måste avbryta livebloggen. Jag tänker följa nyhetsflödet om Usama Bin Ladens död. Det står i alla fall fortfarande 1–1 mellan Phillies och Mets och vi är inne i tolfte inningen.
Jag tackar er som hängt med under kvällen och natten.
På återseende. 

04.55: Usama Bin Laden är död, rapporteras det. Amerikanerna ska ha kroppen. Barack Obama kommer att hålla ett tal strax så jag har släppt Phillies-Mets för en stund.

04.49: Och vad händer? Ja, Howard träffar bolluslingen (leder ligan i RBI:s) och Phillies springer in 1–1. Nu kommer K-Rod, Mets stjärnreliever. Redan i åttonde inningen alltså.

04.47: Med två outs och Ryan Howard på tur så väljer Mets relief pitcher Jason Isringhausen att låta Jimmy Rollins gå till första och skicka en Phillie-spelare vidare till andra. Howard är inte ankskit, om man säger. Det här blir spännande. 1–0 till Mets fortfarande.

04.24: Jo, förresten, Phillies manager Charlie Manual blev utkastad efter att börjat tjafsa om sista outen i sjunde inningen. Kanske försökte han bara tända sitt lag.

04.14: Chris Young orkar ur knipan. Trots att baserna var loaded. Young fortsätter vara stekhet i vad som anses vara en tämligen svag pitcherrotation. Philly plockar in Antonio Bastardo som pitcher i åttonde. VIlket namn!

04.07: Ooops. Chris Young träffar Ben Francisco med en pitch och skickar honom automatiskt till första bas. Nu har Philly två man på och bara en out. Bra chans för Phillies att göra något vettigt. Förutom det så har Lightning avgjort i OT. Vinny Lecavalier avgjorde. ”We came out hungry and composed,” sa Martin St Louis. 2–0 till Lightning. Upp med handen alla som trodde det. Ingen? Tänkte väl det.

03.55: Jag har tappat andan lite. Dramat i Washington är för bra. På sitt sätt är det väl lite drama i Philadelphia också. Mets leder fortfarande med 1–0 och vi ska gå till botten av sjunde. Phillies som slår. Så här långt har man bara två hits på Chris Young. 

03.37: Jädrar. Ovietime innebär overtime i Washington.

03.30: Fanken. Man springer ut och köper smör och när man kommer tillbaka så har Mets tagit ledningen (Carlos Beltran slog in David Wright). Må vara hänt. Och Lightning har tagit ledningen också. Nu hänger Caps säsong på en skör tråd. Självklart kan man vinna två i Florida och kvittera, men vända 0–2 är ingen picknick. 86,6 procent av gångerna som ett lag i NHL har tagit ledningen med 2–0 i matcher så har man vunnit matchserien. 

03.06: Lugnt i Philadelphia. Fortfarande 0–0 och sedan första inningen har det egentligen inte känts nära en run. Så vi kan spendera lite tid med att titta på Carl Pavanos utbrott från tidigare ikväll.

02.38: Chris Young, Mets pitcher, tog sig enkelt ur första inningen med elva pitches. Bara som jämförelse till Lees 34, alltså. I andra inningen blåste det inte mycket hårdare. Det var egentligen helt vindstilla. Young ser till att Mets har 0–0 inför tredje inningen.
Brooks Laich har kvitterat för Caps (ass av Nicklas Bäckström). Kan bli ett drama det där. 

02.27: Lee tar sig ur sylten men det krävdes 34 pitches. 

02.22: Förlåt, Jason Bay var det förstås som stod vid plattan. Och Lee lät honom gå till första. Bases loaded. Ike Davis vid plattan. Lee har gett två walks. Han hade fyra på hela säsongen innan det.

02.19: Ingen kanonstart av Lee. Turner bjöds på en walk. Men en strikeout och en lång lyra senare är han bara en David Wright ifrån att stänga toppen av första. Inte det lättaste i och för sig.

02.12: Phillies-Mets är igång och leftyn Cliff Lee får börja med att uppgiften Jose Reyes. Det gick inget vidare. Reyes tar sig till andra bas på en markare åt vänster. Justin Turners tur att slå. Reyes ser sugen ut att stjäla tredje bas.

02.02: Läser att Heats LeBron James hade en Liverpool-tischa på presskonferensen efter matchen mot Celtics. James är en minoritetsägare i klubben. Domaren Dan Crawford förklarar också den märkilga tekniska foulen som skickade ut Paul Pierce från matchen: ”It’s what we call a verbal taunt. He directed profanity towards Wade,” säger Crawford. Jag tänker mig att det borde blåsas jävligt många fler tekniska fouls per säsong då.

01.45: Intressant diskussion inför matchen. Om Mets hade haft Phillies pitchers, hade man då varit lika bra som Phillies är nu? Bättre, menade experterna. Jag är inte så säker. Även om Mets offensiv är bra så är Phillies bättre i nästan varenda offensiv kategori.

01.30: Ser försnacket inför Phillies-Mets. Phillies toppar NL East (18–8) och Mets har kommit igång efter en usel start men är ändå är man inte bättre än 11–16 just nu och sist i samma division. Starting pitchers är Cliff Lee för Phillies och Chris Young för Mets. Lee, som nobbade Yankees och kom tillbaka till Phillies i vinter, har en ERA på 4,18 den här säsongen, Youngs är finfina 2,65. Matchen börjar 02.00.

01.12: Vi byter inlägg igen. Capitals–Lightning är igång men jag tänker inte spendera så mycket tid på att babbla om den. Den följer du allra bäst hos kollega Bjurman som är på plats i Verizon Center. Vi kan i alla fall konstatera det vi konstaterat förut: Caps måste vinna den här. Jag tror man gör det också.

/Wikdahl

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB