Deltidspappan

Att vara ensamstående förälder är inte lätt. Men det går. Ibland blir det till och med riktigt bra.

Startsida / Inlägg

”Men ni då, ni som bla bla bla!”

av Johnny

Jag ser dem på teve och tänker att jag vill vara intresserad. Jag är en medveten peson som tycker att jag bryr mig, både om mina medmänniskor och miljön.

Jag vill veta vad de står för, varför de ska få mitt förtroende.

Men efter några minuter försvinner det där intresset och lusten att få veta i det vanliga munhuggandet. Representanter för de olika partierna som står och kastar skit på varandra, som mer och mer går i affekt och glömmer att det visst var en debatt, där det också ingår att låta den andre uttrycka sina åsikter.

Egot tar över hos de unga fotsoldaterna. Det gör mig less och intresset försvinner. Ser hellre den lustiga mustaschen på metrologen Anders i Tv4 som guppar och rör sig. Funderar en stund om den är på riktigt, men det verkar så. Tänker att man kanske skulle skaffa en sån. En riktigt maffig grej med vaxade böjar i ändarna.

Men det är inte många fler än Tom Selleck som bär upp en mustasch utan att se fånig ut. Och jag är inte Tom.

Som du förstår försvann mitt politiska engagemang ut genom fönstret ganska snart. Tror jag läser mig till det jag vill veta. Ungefär som vanligt alltså.

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB