Startsida / Inlägg

Vi faller handlöst, säger Totti

av Kristina Kappelin

Bellissima,

det känns lite tråkigt att lämna feminism, spets-BH och lösskägg bakom sig. Att åka Vasaloppet i yvig mustasch för att dölja att man är kvinna, är ett mycket italienskt sätt att handskas med ett problem. Om systemet motarbetar en, är det bara att hitta ett sätt att kringgå det. Bortsett från allting annat, tycker jag det är så roligt att Birigtta Westhed tog till ett sådant enkelt knep och att det faktiskt fungerade. Det låter ju som att lura Kling och Klang i Pippi Långstrump!  Tänk förresten om man hade avslöjat en kvinna i något av omklädningsrummen i Serie A på sjuttiotalet med tangorabatt och polisong. Föreställ dig vilken uppståndelse det skulle bli.

Apropå det upptäckte jag ett helt underbart ställe när jag var i Milano i förra veckan. Antica Barbieria Colla heter det och är en gammal herrfrisering på en tvärgata till Via Manzoni. Det såg så underbart otidsenligt och dammigt ut från utsidan att jag bara var tvungen att gå in. Där möttes jag av en gammal man som sopade upp hår från golvet, iförd vit rock och den mest otroliga, halmgula toupé jag i mitt liv har skådat. Han ville inte vara med på fotot, så jag fick nöja mig med hans kollega som fönade en rynkig herres flint längst ner i lokalen, i skenet av en stor kristallkrona. Kolla!

frisör

Sedan kom helgen och mungiporna åkte ner. Roma spelade sin sämsta match hittills i ligan. Chievo-Roma slutade 0-0 och just så kändes det. Totti sade någonting till en spelare i Chievo i tunneln innan matchen började. Det lät som: vi faller handlöst (neråt). Bortsett från gladiatorernas bleka figur, bröt Chievos arme Federico Mattiello både skenbenet och vadbenet i en duell med Nainggolan. Det såg fruktansvärt ut.

Jag tog en tur till Casa Milan jag med häromdagen och fick det allmänna stämningsläget ganska klart för mig. I går  väntade alla på nytt på att Inzaghi skulle sparkas, men icke. Ett säkert tecken på krisen är att Berlusconi inte bestämmer sig. Allegri fick gå för mycket mindre för några år sedan. Då var Berlusconi piggare. I morgon väntar han på ytterligare en rond i Högsta Domstolen i rättegången om den minderåriga prostituerade Ruby, medan hans parti håller på att upplösas. Allt detta påverkar förstås även Milan.

Inte heller Mancini lever väl riktigt upp till förväntningarna i Inter. Det blev oavgjort mot Napoli på San Paolo. Tur för Roma, vi tackar och bockar. Men det är verkligen ganska anmärkningsvärt  hur långt efter de två Milano-klubbarna har halkat, medan Napoli, Lazio, Sampdoria, Fiorentina, Genoa och Torino gör en utmärkt säsong. I kväll spelas Lazio-Fiorentina och Juventus-Sassuolo. Lazio och Fiorentina spelar just nu ligans bästa fotboll. Det lär bli en sevärd match. Klockan 19 börjar det.

Till sist har jag köpt lite nya fotbollsbilder. Fortfarande huvudsakligen bottennapp.

A domani

 

 

 

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB