Before & after

av Maria

Här nedan kan ni se hur mina bilder såg ut från början och hur jag har förbättrats med tiden. Jag älskar att utvecklas och vill bli ännu bättre på det jag gör och skulle bli glad om ni kunde hjälpa mig med det. Tell me, vad önskar ni att få läsa mer utav? Vad är roligare att läsa? Vad vore bättre? Bring it on! 

 

 
Före: 
 

 
 
 
Efter: 
 


 
 
 
 


Dagens soppa

av Maria

Tomatsoppa med kärlek, perfekt att laga då man är stressad men riktigt hungrig. Soppan är mustig och mättande och tar 25 minuter att laga. Ett tips är att ha i lite oregano, då den kryddan passar perfekt till tomat.

 

 

 

 

 

Du behöver för 2 port:

2 stora söta tomater

250 g krossade tomater

1 vitlöksklyfta

1/2 msk olivolja

1 msk tomatpuré

1/4 grönsaksbuljong-tärning

1/4  röd chili

ca 1/2 dl vatten

200 g handskalade räkor.

 

 

Gör så här:

Koka tomaterna i vatten ett par minuter. Ta upp dem och ta försiktigt bort skalet. Hacka dem i mindre bitar.

 

Hacka och fräs vitlöken i olivoljan i en kastrull, häll sedan på de kokta tomaterna och krossade tomaterna. Tillsätt de övriga ingredienserna.

 

Låt puttra i ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan med en stavmixer tills den blir slät. Servera med räkorna. 

 

 

LOVE IT

av Maria
God morgon önskar jag och min sötpotatispannkaka doppad i jorgubbs-, kiwi-sylt och kesellakokosgrädde. Det kallar jag för att unna sig! På 15 minuter har jag fått i mig en typisk lyxfrukost. Nyttigt? check. Snabbt? check. Gott? check, check, chek.

 

Du behöver för 2 pannkakor:

2 ägg

2 msk mosad sötpotatis

1 msk kokosmjölk

1 msk kokosmjöl

 

Sylten och grädden:

1 dl färska jordgubbar

1 kiwi

1 msk kokosmjölk

3 msk kesella

 

Gör så här:

Koka sötpotatisen i ca 5-10 minuter. Mosa med en gaffel och blanda i alla andra ingredienser.

 

Stek i kokosolja.

 

Undertiden, mixa kiwin och jordgubbarna så det blir sylt.

 

Blanda sedan ihop kesellan med kokosmjölken.

 

 

Vi äter med ögonen

av Maria
 

”Vi äter med ögonen”. På senare tid har jag fått mer kärlek till att pynta maten mer än att laga den. Om jag fick skulle jag kunna hålla på i timmar, för mig är det viktigt att det ser fint och lockande ut. 

 

Sommaren är här

av Maria

Jag har tagit nyttiga hälsodrinkar till en ny nivå, exotiska och fyllda i skålar av vattenmelonskal. Med andra ord, välkommen sommar och sol! 

 

 

 

 
 
 

Du behöver för 2 personer:

1 vattenmelon

1 citron

Jordgubbar

Mynta

Liten bit ingefära

2 dl apelsinjuice

 

Gör så här:

Dela vattenmelonen i två delar, skär ut fruktköttet och lägg i en skål. Lägg i jordgubbarna, myntan, ingefäran, citronjuicen och juicen. Mixa med en stavmixer och häll tillbaka i vattenmelonskalet. Servera och njut! 

 

Happy easter

av Maria

Glad påsk till er alla där ute! Innan jag tar långhelg med tjockasläkten ska jag lägga upp receptet på mitt egna, påhittade påskgodis. Mycket roligare att göra sitt egna godis än att stå och trängas med alla framför godisprinsen. PS. tack till min vän och hennes lilla hälsning till mig. Efter regn kommer sol. 

 

 

Du behöver för 10 stycken:

Macadamias nötter

Torkade plommon

3 msk vatten

4 msk havregryn

75 g mörkchoklad

 

Gör så här:

Mixa plommonen och vatten med en stavmixer tills det blir en slätsmet. Tillsätt havregrynet och blanda.

 

Ta en nöt och lite av plommonsmeten och rulla, gör så med resten av smeten. Låt det sedan få stå i kylen i ca 5 minuter.

 

Undertiden, gör ett vattenbad och låt chokladen få smälta. Häll över smälta chokladen över bollarna. In i kylen i igen.

 

Ta ut de och rulla i strössel eller i krossade mandlar.

 

 

Sida 160 av 175