Startsida / Inlägg

Boosta din motivation med parträning

av thomasskoglund

Förena nytta med nöje genom att träna tillsammans med din bäste vän eller partner. Studier visar att detta inte bara får dig att prestera väsentligt mycket bättre, utan också minimerar risken för att dina dyrbara träningspass skall tvingas stryka på foten.

 

 

 

För en tid sedan spelade vi in en motiverande träningsfilm innehållande parövningarna som tar din träning till nästa nivå. Filmen kommer att publiceras i Aftonbladet PLUS och kompletteras givetvis med fullständiga övningsinstruktioner och de viktigaste träningsfördelarna du kan förvänta dig genom att svettas tillsammans med din bäste vän.
Men för att ni läsare inte ska ligga på latsidan fram till publiceringsdatumet kommer här en smygläsning och några härliga ”behind- the-scenes”-bilder från inspelningen.

 

Träna med en god vän! Förutom alla härliga skratt visar studier att du dessutom presterar bättre.
Träna med en god vän! Förutom alla härliga skratt visar studier att du dessutom presterar bättre.

 

 

Du blir starkare

Det är knappast någon nyhet att en träningspartner kan peppa dig till nya motivationsnivåer och ökad träningsgnista. Men visste du att parträning även får oss att prestera bättre?
Studier utförda av ”Europeiska förbundet inom idrottspsykologi” visar att gemensamma pass får oss att hantera allt från brännande mjölksyra, haltande målsättningar och träningsmässiga motgångar bättre tack vare att kroppens naturliga prestationsnivå ökar med hela 18 %. En siffra som kanske låter blygsam – men i praktiken kan utgöra skillnaden mellan en given succé, eller ett konstaterat plattfall, gällande dina maxlyft, försök till viktnedgång eller önskade kontinuitet.

 

Studier visar att vi är kapabla att prestera 18 % hårdare under träningspass tillsammans med en vän.
Studier visar att vi är kapabla att prestera 18 % hårdare under träningspass tillsammans med en vän. 18 viktiga procent då det handlar om att utföra marklyft med din träningspartners kroppsvikt. Här med personlige tränaren Tommy Ludvigsson.

 

 

 

Inga fler uteblivna träningspass

Att vi träningsintresserade snabbt axlar Alfons Åbergs ”jag ska bara-mentalitet” inför våra planerade träningspass är vida känt sedan tidernas begynnelse. Träningspassen tillåts att prioriteras i andra-, tredje- och fjärde hand samtidigt som målbilderna fortsätter likna en ung Brad Bitt tagen ur filmen ”Fight Club” – en kombination som, milt uttryckt, inte alltid drar jämnt.
Det vi däremot ofta går över lik för att inte missa är inbokade och överenskomna tider med nära och kära. Passa därför på att boka in dina träningspass med din bäste vän och lyckas med bedriften att kombinera nytta med nöje.
Med gemensamma träningstillfällen kan du och din partner även hjälpa varandra i den logistikmässiga djungeln genom att boka in dagens, veckans eller varför inte hela månadens träningstillfällen. Allt för att skapa en plan, som ni båda garanterat kommer att ha svårare att skjuta upp, och göra träningen till något ni numera längtar till.

 

Se till att inte missa några fler dyrbara träningstillfällen. Boka upp dagens, veckans eller hela månadens pass och hjälp varandra att ta er träning till nästa nivå.
Se till att inte missa några fler dyrbara träningstillfällen. Boka upp dagens, veckans eller hela månadens pass och hjälp varandra att ta er träning till nästa nivå.

 

 

 

Tommy Ludvigsson och jag fick sannerligen smaka på lika stora delar mjölksyra som skrattanfall under inspelningen av "parträning". Här är stjärnan med en Go Pro-kamera fäst på huvudet.
Tommy Ludvigsson och jag fick sannerligen smaka på lika stora delar mjölksyra som skrattanfall under inspelningen av ”parträning”. Här är stjärnan med en Go Pro-kamera fäst på huvudet.
 • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB