Startsida / Inlägg

15 600 träningsminuter senare

av thomasskoglund

Ja, nu befinner vi oss ännu en gång här. Hej årets sista dag.
En dag värd att fylla med återblickar kring året som gått och hoppfullhet inför allt det okända som ligger för våra fötter.

Samtidigt som nätet kryllar av årskrönikor, hatpropaganda om hur uselt 2016 varit och rip-videos tillägnade giganterna som tragiskt nog lämnat oss tänkte jag – en aning naivt – försöka dra mitt strå till stacken och ge det gångna året en klapp på axeln. En snäll klapp.
För 2016 hade, trots vad alla hatare säger, en hel del bra stunder. Minns du?

 

15.600 minuter av fysisk aktivitet, svett och magnesiumtäckta händer. Tack för allt 2016.
15.600 minuter av fysisk aktivitet, svett och magnesiumtäckta händer. Tack för allt 2016.

 

I min bok kommer 2016, bland annat, minnas som året då jag valde att säga upp mig från Sveriges största mansmagasin för att börja här på Aftonbladet. En resa fylld med stolthet, glädjerus och omeprazol.
Plötsligt skulle invand magasinskrift transformeras till kvällstidningsjournalistik – allt samtidigt som mitt face skulle lära sig brottas med tanken om den publiceringsmässiga förflyttningen från, den aningen mer blygsamma, tidningshyllan på Pressbyrån till en medieplattform med 3,6 miljoner dagliga läsare (hej prestationsångest!).

 

Omväxling förnöjer. Som att byta jobb - eller att bli Sveriges första skribent som får delta bakom i Säkerhetspolisens livvaktsenhets fysträning.
Omväxling förnöjer. Som att byta jobb och bli Sveriges första skribent som får delta bakom Säkerhetspolisens livvaktsenhets lyckta dörrar och delta i deras fysträning.

De 365 dagarna som rusade förbi lyckades, förutom tonvis av roliga jobbuppdrag, också samla ihop cirka 15 600 träningsminuter (but who’s counting?), några nya personliga träningsrekord och mängder av fiaskon. Men så är livet, vi faller innan vi lyckas.

Här kommer en bildkavalkad från några av sakerna vi hunnit med tillsammans. Se det hela som en motivator och hjärtlig provokation som kickstartar just ditt 2017 med en träningsanda starkare än någonsin.
Så, kasta dig in i det nya året övertygad om att du ska spöa mig, 2016: års version av dig själv, och alla dem som någonsin tvivlat på dig. Då, men först då, kommer vi på nytt sitta här och älska året som gått. Allt med de inledande orden ”Hej årets sista dag”.

 

Gott nytt år, er pt-thomas

 

img_1881
Den ene har spelat bondskurk, den andre utsetts till en av Sveriges sexigaste män, den tredje…ja, han tar iaf mest i bänkpressen.

 

Tränade Gladiatorträning med Peter ”Pansar” Blahá – jäkla trevlig kille (som bilder avslöjar)

 

Musse Hasselvall stod för en hel del skratt och träningsvärk under 2016!
Musse Hasselvall stod för en hel del skratt och träningsvärk under 2016!

 

img_1363
Att träna brottning med flerfaldige os-medaljören Martin Lidberg känns ungefär som att NASA-tränas i en gravitationsimulator. Du flyger mest okontrollerat runt och spenderar träningstiden mellan taket och marken.

 

img_2678
Få människor har kallats lika många svordomar och könsord som jag under mina pt-pass med Martin Björk under 2016. Nästa år håller jag räkningen och kontaktar Guiness rekordbok.

 

img_1626
2016 bjöd också på en hel del kramtid med mma-proffset David Bielkheden. Han gillar att kramas rätt hårt…

 

img_9758-2
Under det gångna året har Sveriges bäste komiker gjort en beundransvärd träningsresa som jag är stolt över att ha suttit bakom rodret för. Här med en stock över axeln och eld i blicken.

 

img_1440
Bicepsträning med fitnessfenomenet Linus Carlén borde gå från bucketlist-material till en mänsklig rättighet. Den här snubben skojar inte med sin träning. Hatten av!

 

img_2699
För att lyckas skramla ihop över 15.000 träningsminuter under ett år är hemmaträning ibland ett måste. Här tipsar jag om två snabba pass som alla kan – och borde – utföra.

 

img_0121-2
Bicepsbattle med Mårten Andersson!
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB