Startsida / Inlägg

Livsmedelsverket, träningsvärk och blodsockermätningar

av thomasskoglund

Ja, veckan har fullkomligt rusat förbi. Med ett, milt uttryckt, hektiskt arbetsschema inför vårt kommande stora projekt här med Aftonbladet springer dygnets timmar snabbare än Usuan Bolts magiska skor.

Under veckan besökte jag och fotografen Anna Tärnhuvud Livsmedelsverkets huvudkontor i Uppsala för att intervjua nutritionisten och just det – sockerexperten – Anna-Karin Lindroos. Det är fortfarande aningens tidigt att avslöja vad vi har i görningen, men med ordvitsarnas blink i ögonvrån kan jag skriva att det har med det sötaste som finns i våra liv att göra.

 

Gäst hos Livsmedelsverket för att intervjua en av deras nutritionister och sockerexpert.
Gäst hos Livsmedelsverket för att intervjua en av deras nutritionister och sockerexpert.

 

Det positiva med att stundvis ha för få timmar på dygnet är att effektiviteten tvingas bli bättre. Jag har ätit, diskat, städat och – yes du gissade rätt – tränat snabbare än vanligt för att inte behöva omprioritera eller välja bort saker. Detta skrivs inte för att låta präktig eller ”duktig” på något sätt, tvärtom. Jag fattar verkligen hur lätt det är att bara strunta i träningen då jobbet, familjen eller vännerna skriker efter just din dyrbara tid.

Här nedan kommer två förslag på träningspass som alltid hinns med. Eller ja, vi kan väl säga att du har rätt mycket större problem än din uteblivna träning OM du, mot förmodan, inte håller med om det påståendet (typ annalkande hjärtinfarkt).

 

Kroppsviktsträning (ingen utrustning)

5 armhävningar
10 sit-ups
15 knäböj

Kör övningarna i följd med varandra utan vila i 10 minuter!

Träning med vikt (om du har en skivstång hemma)

5 axelpressar
10 burpees
5 knäböj

Kör övningarna i totalt 10 varv, vila när du verkligen måste – inte annars.

Behöver en träna långa pass för nya resultat? NEJ! Min veckas snabba träningspass gav träningsvärk till den milda grad att jag i princip blev berättigad att använda handikappsparkeringen.
Behöver en träna långa pass för nya resultat? NEJ! Min veckas snabba träningspass gav träningsvärk till den milda grad att jag i princip blev berättigad att använda handikappsparkeringen.

 

 

Idag har jag även köpt något så spännande som en blodsockermätare. Nej, jag har inte diabetes men kommer under nästa vecka kontinuerligt att mäta mina blodsockernivåer för att se hur kroppen reagerar på olika typer av energikällor inom det nya projektet. Fingrarna kommer alltså bli halvt sönderstuckna och sanningen skådas. Vem vet, jag kanske chockar med katastrofalt dåliga resultat. Fortsättning följer!

 

Mitt väldigt ovanliga inköp från tidigare idag.
Mitt väldigt ovanliga inköp från tidigare idag.

 

 

 

Tack alla för en härlig vecka, nu blir det sängen för att vakna utvilad inför morgondagens riktigt spännande veckostart.
Ta hand om er där ute, brottarkramar/t

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB