Startsida / Inlägg

En veckostart i fotograferingens tecken

av thomasskoglund

Jösses vilken rafflande veckostart. Allt inbäddat bland tangetsmatter, kamerablixtar och en rad olika styrkeövningar.

Vi har just plåtat färdigt bilderna för ett reportage kring hur du smartast planerar din träning för att lyckas nå somriga resultat – även om du idag befinner dig milslångt från drömfysiken.
Förutom diverse svettbilder på undertecknad innehåller reportaget matnyttiga kosttips, detaljerade träningsprogram och nya forskningsrön kring vilken träningsform som mest effektivt förbränner fett. Med andra ord – läsvärd information för merparten av oss träningsintresserade, oavsett nuvarande nivå och kapacitet.
Länk kommer givetvis postas här på sidan vid publiceringsstart i Aftonbladet PLUS.

Läs hela reportaget här!

 

IMG_4541

 

 

En värdefull läxa jag återigen blev påmind om under veckans inledande plåtning var också den enorma skillnaden mellan att ”träna” och att ”se ut som att du tränar”. Där någonstans, mitt i kontrasten, strejkar nämligen hjärnan och skjuter bakut. Allt på samma gång.

En inrutad och miljöskadad träningsconnoisseur vet ofta ungefär vart han/hon är belastningsmässigt trygg inom en rad olika övningar. Ramverket för de olika repetitionsantalen är bekanta, likväl som tiden det faktiska arbetet vanligtvis tar att utföra. Men…under en 2,5 h lång fotosession innehållandes 65 marklyft – istället för dina vanliga 10, 75 kettlebellswingar – istället för dina vanliga 15, och 40 boxhopp – istället för dina vanliga 0. Så börjar kroppen sakta ifrågasätta detta nya (läs: plågsamma) beteende. En reaktion alla, alltså verkligen alla, borde testa på och skapa oftare.
Idag känner mig mörbultad från topp till tå, sprängfylld med träningsvärk och mer sugen än någonsin att hoppa upp på hästen igen.

 

 

96...klick...97...klick...98...klick - "bra, kan vi ta om den igen?"
96…klick…97…klick…98…klick – ”bra, kan vi ta om den igen?”…gärna!

 

 

Så, oavsett om du medverkar i en träningsplåtning, planerar att träna tillsammans med en god vän eller bara önskar ruska om tillvaron. Gör någonting som är helt annorlunda jämfört med dina vanliga och uttjatade träningsupplägg.
Kör ditt träningsprogram baklänges, använd halva belastningsmängden och utför dubbelt så många repetitioner, eller bli lite galen och pressa dig igenom 50 burpees på tid. Summa summarum, oavsett vad du väljer att göra, är att dina förändringar kommer skapa en bättre helhet för såväl din fysik som träningsinspirerade tänk.
Nu gasar vi vidare igenom veckan och fortsätter variera oss.
Heja!

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Emma Lindström och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB