Startsida / Inlägg

Piller och länkfest!

av Therese Engdahl

Dagens tanke… Tänk efter

Först ut i denna länkfest vill jag tipsa om att gå IN HÄR och hjälpa till.

När jag var i Palm Desert och yogade i 40 graders värme fyra timmar om dagen i 9 veckor (utomhus var det också 40 grader) så hade jag på inrådan med mig horder av piller. Allt du kan tänka dig;  B- vitamin, järntabletter, e- vitamin, anti inflammatoriska, värktabletter, vätskeersättning, sodium, zink, probiotika, protein pulver, c-vitamin… Och säkert mer. Använde inget av det. De låg i en låda och skräpade. Mådde helt ok ändå! Drack givetvis mängder med vatten och åt ton med frukt (var besatt av bananer), men pillerna förblev orörda.

                                                Mådde bra ändå!

Och visst är det så, att även piller är på modet i tid och otid. Ena dagen ska man ”frossa” i ett litet bär som växer bakom en sten i djungeln (som det sedan visar sig vara KÄRNAN av det bäret som är så otroligt nyttig, och den kärnan är inte ens med i slutprodukten som vi får hit till Sverige eller var man nu befinner sig…japp jag syftar på acaibäret…), och andra dagen är det omega 3. Och för att inte snacka om grapefruktextrakt som ska vara så nyttigt och förstärka c-vitaminet i kroppen. Hmm…Ja, jag säger inte att jag inte går på allt sånt här, men får nästan alltid äta upp min hatt med orden ”Jag visste det!” när jag sedan läser om forskningens dissning av det som ska få oss att må så bra.

Här är några exempel:

Vårt älskade omega 3…LÄS HÄR och avgör själv

Multivitamin, ÄVEN DÄR var det bara till att äta upp hatten igen

Och grapefruktextrakt, som även avråds gravida då en del sorter innehåller kortison HÄR AVRÅDS man av Läkemedelsverket

Men mitt vetegräs håller jag fast vid, tills jag hör något annat! (Eller kanske har jag redan dött då av dess skadliga effekter?)

Och så en grej till, som fick mig att skratta högt och länge när jag fick nys om det: Den alltmer populära ”gå-ner-snabt-metoden” i, just det, USA som kallas the k e diet.

Den går till så att du (mestadels brudar som vill gå ner snabbt inför bröllop) helt enkelt sondmatas i tio dagar, konstant bärandes en slang i näsan och en liten väska på armen där ”maten” finns. Ja jäklar, vilken bra metod om man både vill bli smal, svag och se ut som en dödssjuk! För att sedan snabbt gå upp alltsammans igen! Win Win

                              Ute i sista minuten-bantning, the k e diet!

 

Ha en härlig dag!

 

  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joakim Ottosson & Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB