Svårt det där med mjölken
avDagens tanke: Mjölk eller inte?
Jag dricker knappt mjölk, men använder givetvis grädde i matlagning och bakning, jag vräker i mig keso, gillar ost… Men är helt emot hur mjölkindustrin ser ut.
Hur var det tänkt egentligen? Jag tror att det var så att man skulle ha några kor i anslutning till sitt hem, och liksom dricka lite av deras mjölk… Äe, jag vet inte. Men som det ser ut idag, när kalvarna tas i från sina mammor (som råmar förtvivlat i dagar) och korna i princip går i cirklar och mjölkas, mjölkas, mjölkas, är ju verkligen att ha gått till överdrift, som med så mycket annan konsumtion i vår värld.
Men som sagt, jag använder mjölk själv, men blir mer och mer fundersam om jag skulle kunna utesluta det helt.
Jag tror att det är viktigt att i alla fall så en tanke kring det hela. Sedan om man kan ta ställning eller inte är upp till var och en. Jag tror det också är viktigt att inte köpa mjölkindustrins budskap om att det är naturens egen sportdryck med hull och hår, utan att ifrågasätta och tänka på de djur som går på knäna för våra drömmar om superfriska liv.
Vad tycker du?
Viktigt att tänka på kroppen, men också viktigt att tänka på den miljö vi skapar och lämnar efter oss. Man kan dra sitt strå till stacken. Jag är ingen dietist och jag vet inte alls om mjölken är superviktig för oss. Men det är värt en tanke, eller hur?
Mitt val: Fuskpäls!
En sak man kan göra nu när det börjar bli möss-köpar-tider, är att inte falla för ”Jag-bor-i-Stockholm-och-vill-se-ut-som-alla-andra-mössan”: Bollmössan. Våga stick ut och välj en annan mössa i år! Den lilla pälsbollen på mössan värmer inte ens, och är upphov till en massa lidande för miljoner djur.
Våga vägra vara som alla andra!
Allrajty,
ha en bra lördag!