Startsida / Inlägg

Tisdag= Veckans Yogi!

av Therese Engdahl

                        Veckans yogi Rami Mizrahi:

              ”Yoga är den bästa present jag kan ge min kropp”

 

Rami Mizrahi föddes och växte upp i Thaibrais, Israel. Vid 17 års ålder lämnade han landet och har sedan dess haft New York och Paris som sina hem där han har jobbat inom modebranschen i tio år. Sedan fem år tillbaka bor han i Stockholm med sin kärlek Patrik.

Tur är det för oss, då Rami inte bara förgyller vår yogastudio med sin härliga energi, utan också med sina fantastiska blomarrangemang! I sitt företag ramimizrahi.com jobbar han med blomarrangemang, att planera events, catering och styling och är anlitad inom allt från bröllop till stora galor. Rami har en sprudlande och härlig energi och känns full av glädje inför livet, vilket gör det enormt härligt att vara runt honom! Hans vackra blomsterarrangemang är lika fina som hans personlighet.

Vi som undervisar Bikramyoga får njuta av Ramis sällskap och blommor nästan varje dag, och han är en självklar ”Veckans Yogi”!

När började du praktisera yoga, och varför?

Det var i Paris, för att det var på modet, ha, ha! Det var ett billigare sätt att hitta sig själv, billigare än terapi alltså…

Varför just Bikramyoga?

Jag provade olika former av yoga men föll inte riktigt för någon av dem. Jag tränade mycket på gym, men när jag fann Bikramyoga innehöll det allt min kropp behövde: kondition, långa starka muskler och mental wellness.

Fina Rami

Känner du att yoga har förändrat din kropp?

Ja, verkligen! Jag har fått långa, snygga muskler, bättre hy… Jag känner mig lättare, med hälsosammare muskler än de jag fick när jag tränade på gymmet. Yogan får mig att äta bättre, att ta bättre hand om min kropp och allt som allt ha en hälsosammare livsstil.

Hur ofta tränar du?

Minst fem gånger i veckan och, om jag hinner, mer än så. Förutom när jag har semester, då får min kropp vila helt och hållet.

Vad är det bästa med Bikramyoga?

Det bästa med yogan är livsstilen som följer med den. Du äter och dricker bra. Jag upplever ofta att jag får härliga uppenbarelser om mig själv, om livet och om andra människor. Det är den bästa present jag kan ge min kropp. Det känns så bra att gå till en yogaklass, och det känns ännu bättre efteråt.

Vad är det jobbigaste med Bikramyoga…?

Det värsta är att det kan vara tufft, ibland riktigt tufft. Du svettas och kämpar och ibland går det inte även fast man vill, de dagar då din kropp, ditt sinne och koncentration inte riktigt är med på noterna. Det kan ibland faktiskt kännas outhärdligt. Och så tar det mycket av din tid!

Din bästa erfarenhet med Bikramyoga?

När jag bodde i Paris blev jag skickad som Frankrikes representant i The International Bikramyoga competition i LA där jag vann Frankrikes silvermedalj. Rabbit pose var min favorit pose (i studion där jag praktiserade kallade de den för ”the Rami pose”) och det var en av de fem poserna som var obligatoriska att göra under tävlingen. Fast den glömde jag bort helt och hållet, men gick ändå av scenen och kände mig helt superb, ha ha!

Hur tycker du att yogan hjälper dig i livet?

Jag känner mig allmänt bättre i kroppen, äter bättre och hälsosammare, jag kan fokusera bättre. En gång i tiden hade jag ätstörningar, vilka jag kan kontrollera på grund av känslan yogan ger mig. Yogan får mig att lyssna till vad min kropp och själ behöver.

 

 

 

 

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB