Startsida / Inlägg

Tisdag= Veckans yogi!

av Therese Engdahl

Så länge jag kan minnas har jag älskat badboys. När jag lekte med dockor, barbies och liknande, var de alltid ”ihop” med en riktigt äventyrlig/farlig/rockstar-badboy som fick dem att uppgivet skaka på huvudet åt sina sluskar, men ändå rysa av välbehag åt de galna upptågen som följde med relationen.

Idolerna efter det var Axl Rose, Slash och alla rockens riktiga cowboys som prydde mina väggar, och idag lever jag med en badboy (gone good, iof.) 🙂

                        Axl, en inspirerande galning

Så att mitt val av yoga föll på yogans badboy no1, Bikram Choudhury var nog ingen tillfällighet… Visst är han en renlevnadens man, men är otroligt kontroversiell och höjer ständigt kritikers ögonbryn.

 Bikram, kunnig och knasig.

Antar att jag attraheras av de som går mot strömmen och skulle nog fundera över mitt val av partner den dagen vi sitter och knaprar spenat och gojibär tillsammans… ha, ha.

Veckans yogi är en tjej som jag verkligen inspireras av. Tycker hon är cool i sin sköna och avslappnade stil, och hennes inställning till yoga delar jag. Inte med det sagt att jag inte uppskattar när yogastudios och lärare anammar den kultur som yoga härstammar ifrån- det älskar jag också – men jag har alltid haft svårt med människor som anser sig veta vad riktig yoga är, eller riktig musik, riktig kultur mm…  Här är Tara Stiles:

Tara Stiles  född 1981, är ex modellen som har blivit en yoga revolutionär i USA. Hon är grundare till den populära yogastudion Strala Yoga i New York, en studio där du inte hittar några gudabilder, ingen rökelse eller mantran skriven på väggarna. Hon anser att den ”yoga elit” som finns i New York, och även andra delar av världen, tror sig ha rätt att bestämma regler för vad som är riktig yoga. Deras attityd fick henne att starta sin studio, där hon medvetet skalat av mystiken och inte framhäver den österländska kulturen.

Hon höjer många ögonbryn genom att posera sexigt i yogakläder i olika media, framhäva yoga bland annat som ett sätt att bli smal, samt med hennes bok ”Slim Calm Sexy Yoga”. Hon använder heller inga sanskrit namn på positionerna hon instruerar, och undervisar gärna till modern musik. Hon har blivit ett nytt ansikte för yoga, men till skillnad från sina rivaler har hon inte patenterat sin yogaform. Hon kallas ”Yogarebellen som vägrar säga Om”. I motsats till vad hennes kritiker säger, så har hon studerat yoga i 12 år, och har både Deepak Chopra och Jane Fonda som sina elever.

 

  • Tjänstgörande redaktör: Lukas Jacobson, Jenny Åsell, Aleksandra Wojcik
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB