Startsida / Inlägg

Dagens klapptips

av Therese Engdahl

                Fler tips ang. julklappar som betyder fortsatt liv.

                                Honung! 

Honung har många fördelar för hälsan. Välgörande för halsen i thé, kan fungera som som prebiotika (dvs den förebygger bakterietillväxt), bättre än socker och lenande för läppar. I dag ökar honungens medicinska användning på grund av det tilltagande problemet med antibiotikaresistens.

Så varför inte ge bort en fin burk till någon som kan komma att uppskatta det? Både gott och närande.

Vidare kan du även via Barnkommissionen ge en bikupa till en fattig familj, som kan betyda både hälsa och pengar!

En fattig familj som får en bikupa ges förutsättningar till självförsörjning. Honung innehåller dessutom många näringsämnen och vitaminer vilket hjälper familjen att stärka immunförsvaret. För en familj kan en bikupa vara starten till en biodling. Överskott av honung kan säljas och för pengarna kan en familj köpa skolgång till sina barn samt förnödenheter och mediciner. Vi delar ut bikupor till fattiga familjer i bland annat Zambia, Bangladesh och Moldavien.
För 500 SEK bidrar du till att en fattig familj får en bikupa att utvinna honung ur.

                                   Ägg!

Att jag tycker att ägg är ett alldeles utmärkt livsmedel vet ni som läser här. Mättande, näringsrikt, enkelt. En kartong ägg eller en kull kycklingar kanske skapar aningens märklig stämning kring granen med släkten, men för endast 100 kronor kan du ge en mindre lyckligt lottad familj en chans till mat och försörjning.

Att skänka kycklingar är ett bra sätt att hjälpa familjer till ökad självförsörjning. Kycklingar är billiga och enkla att sköta. Att få en kull kycklingar innebär en nystart för många familjer där uppfödningen snart ger vuxna hönor som värper ägg att äta. Överskottet av äggen kan säljas på marknader och till grannar. För inkomsten kan familjerna köpa mat och mediciner samt bekosta utbildning. Barnmissionen delar ut kycklingar till familjer i Zambia, Malawi, Bangladesh, Moldavien och flera andra verksamhetsländer. Överallt är det en lika uppskattad gåva oavsett världsdel, kultur och levnadsförhållanden.

Mer info för fler fina klappar finns på Barnmissionens hemsida


 

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jenny Åsell, Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB