Startsida / Inlägg

Måndagens mattankar

av Therese Engdahl

Hej hopp, och välkommen måndag. 

Ok, den här boken är fantastisk. Jag kom i kontakt med Kris Carr för några år sedan och alltid ”gillat” hennes livsfilosofi och den matrevolution hon är på gång (och kommit en bra bit på väg!) att starta i USA, men har inte läst hennes böcker. Men nu. Alltså, boken är så bra!

Jag är så exalterad över innehållet att jag inte kan skriva allt jag tänker om det hela för det blir bara ett blurr skulle jag tro, men summan skulle kunna låta något så här:

Det är så enkelt, vi har försvårat vår syn på hälsa, du kan förhindra sjukdom och till och med hålla tillbaka ett sjukdomsförlopp med rätt kost (bort med animaliska produkter!) och vi har försurat våra kroppar, vilket gör att vi är inne i ett dödligt kretslopp av nya krämpor, nya piller och mer barnsjukdomar. Puh. Det hela är så enkelt, så självklart, att man blir mörkrädd över hur ignoranta vi är mot oss själva och vår planet. 

Glad att Filippa erbjuder en one-on-one coaching i ämnet, för dem som vill förändra sin hälsa och lära sig mer, alla borde få mer insikt om detta! (tycker alla bloggare på den här sidan erbjuder mycket bra kunskaper om mat och hälsa). Egentligen är det så självklart och enkelt, bara det att vi behöver vakna upp.

Glad att jag bor nära ekoaffären Eat i Stockholm, en bra bas för ekologiska produkter.

Kött äter jag inte sedan länge, men jag har mycket kvar att lära och har precis börjat min gröna resa.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Alex Rodriguez, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB