Startsida / Inlägg

Räcker Bikram?

av Therese Engdahl

Jag har just kickstartat veckan med ett Bikrampass, och behöver jag säga  jag känner mig fantastisk? Nä, tänkte väl det.

Ofta får jag frågan från nya yogisar, och en del mail, om det räcker att göra Bikram då man vill gå ner i vikt, bli mer hälsosam, ändra sitt liv… ja allt som tillkommer med träning.

Nej, jag tycker inte det. I och med att ett Bikrampass är så enormt ansträngande och svettigt så kan man lätt få känslan av att man är ”klar” för veckan… Obs, detta är min personliga take i detta ämne. Men jag anser att man behöver styrketräning också, och vill du verkligen se en förändring rent viktmässigt- lägg till morgonpromenader innan frukost eller någon annan form av konditionsträning.

Bikram Choudhury

Yoga ger en helt ny mening för ditt liv, och du kan förändra livet genom att praktisera yoga då du verkligen får chansen att se inåt, börja älska din kropp och faktiskt bli ett med kroppen.

Men precis som i all annan träning- du måste se över kosten också. Det går inte att ta ett Bikrampass tre ggr i veckan och förvänta sig resultat om man fortsätter att använda kroppen som en papperskorg resten av tiden… Ja, du förstår. Att träna Bikram tre ggr i veckan GER RESULTAT för din mentala hälsa, ditt välbefinnande, din känsla för din kropp, din koncentration och ditt allmänna välbefinnande, men vill du verkligen förändra kroppen- go all in. Lägg till annan träning också.

Bikramyoga kan verka militäriskt och strikt jämfört med annan yoga. Jag gillar konceptet (älskar det) men att tävla i yoga är inget för mig. Den som tycker det är kul- visst. Men om ni har läst här så vet ni att jag avskyr all form av tävling, kan inte ens springa ett lopp. Därför föll jag för yoga.

Tur att jag hade en sådan underbar roomie då jag utbildade mig, som hade samma tankar om yoga som jag. Orsi heter hon, och precis som jag så balanserade vi yogan och den strikta Bikram med våra inre Bad Girls vilket gjorde det hela magiskt.

   Det finns ingen prestige, man möter sig själv där man är just nu. 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB