Startsida / Inlägg

Kiss your bills!

av Therese Engdahl

Pengar är ett ämne som lätt kan få ditt ego (med ego menar jag din inre elaka röst, djävulen på axel, osv) att verkligen dansa loss i ren eufori över hur värdelös du känner att du är. I slutet av månaden är det dags att hosta upp med deg för räkningar, hyra och allt det där.

Och, ännu värre, ditt ego talar gärna om för dig att om du vill vara spirituell så är det fult att vilja ha mycket pengar. Man tänker ”jag behöver bara så att jag klarar mig”. Varför? Du kan vara hur spirituell som helst och tjäna hur mycket pengar som helst.

vacker sedel

 

                  Pengar är vackert!

Är du en av dem som tänker på det här viset, känner dåligt samvete (men kanske `väger´upp det med att skänka till välgörenhet då och då…) så kommer detta lilla stycke antagligen inte att ändra dina tankar kring detta så radikalt som det faktiskt går, det krävs övning och bearbetning för det, men jag kan ge tig ett bra tips!

Kiss your bills. Och då menar jag verkligen det! Har du någon gång suttit vid datorn redo att pynta, och verkligen välsignat dina räkningar med en känsla av tacksamhet över servicen du faktiskt fått utav det företag du ska betala till? Prova. Inte bara en gång, utan gör det till en rutin och kom inte med ursäkter som att ”Äh, Radiotjänst i Kiruna så j**** onödigt, tandläkaren- så dyrt!”, osv osv, utan slut ögonen och känn tacksamhet över vad företaget har gjort för dig.

Japp, jag gör det själv, och skiftningen som skett är makalös. Jag har strugglat både med att hata vissa räkningar som jag betalar och anser onödiga, och jag har under en lång period i mitt spirituella sökande känt skam för att vilja tjäna bättre. Tack gode gud att jag har ändrat mig säger jag bara!

Nu börjar räkningarna trilla in, så give em a big kiss och dränk ned dig i tacksamhet!

keep calm

 

Räkningar är som att kyssa grodor- inte så kul men så värt det när man inser värdet av det.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Fred Balke, Jenny Åsell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB