Startsida / Inlägg

Är du ett ägg??

av Therese Engdahl

Har du pickat dig ut från ditt ägg, eller ligger du kvar och andas giftig gas?

Låt mig precisera mig…

Visste du, att när ett ägg kläcks, så har den lilla kycklingen legat där i ca 21 dagar, och fått syre från de ca 10 000 små, små (sjukt små) porerna som finns på äggskalet. Men efter dessa 21 dagar börjar giftig gas fylla ägget, och kycklingen måste picka sig ut, eller dö. Den måste bokstavligen nästan dö för att födas.

ummpff
Puh, det var nära. I made it!

Man kan relatera detta till mycket (svampar och mögel tex, som är levande och föds ur död materia) men låt oss relatera det till personlig utveckling eftersom det antagligen är därför du läser här inne 🙂

Ofta när vi äntligen vågar göra en stor förändring så är man antagligen så trött på den rådande tillvaron att man känner sig lite död. Det kan vara din dröm som långsamt dör på grund av brist på mod, eller ditt hjärta som känns mer och mer avlägset på grund av en dålig, ohälsosam relation… eller din kropp som sakta degar ihop på grund av ohälsosamt leverne.

Vad det än kan vara för just dig, lever du, eller ruttnar du inne i ditt ägg av de alltmer giftiga gaserna det avger? Dags att ta steget?

är du ett ägg?

 

Är du fortfarande ett ägg, medans de runt omkring dig föds, kläcks och frodas? Picka dig ut, du också. Världen behöver det speciella som bara du kan tillföra.

Fundera på var i ditt liv du känner dig smått död, och picka dig ut ur skalet som håller dig fången och föd fram dig själv på nytt!

Men lyssna, det gör ont att föda… Det vet speciellt vi kvinnor som krystat fram barn. MEN! Smärtan försvinner och glöms bort så fort underverket är ute, och med underverket kommer glädje och livslång, omätlig kärlek. Vill vi födas på nytt så går vi antagligen runt med en otrolig smärta. Dags att börja krysta 🙂

it hurts
Det gör ont när knoppar (eller snippor, ha ha) brister... Men det läks och allt blir bara bättre än det var innan.

Att föda, knoppa, puppa, eller födas kommer inte utan smärta,hylla din smärta idag och se den som det mest positiva som hänt dig, för ur den kan ditt nya, bättre och lättare jag födas!

challenge
Nope, sant. Men det bästa är att du inte behöver slå knut på dig själv. Små steg är steg framåt, de med.
små steg

              Krysta på och ha en härlig, underbar födar-fredag! 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Emma Lindström och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB