Startsida / Inlägg

Du, dina päron och en ny tanke

av Therese Engdahl

Jag är sedan ca ett år tillbaka en student av den fantastiska kursen ”A course in miracles”. En kurs som leder studenten genom en spirituell transformation.

a course

 

Du är redan med på resan om du läser här inne, och idag vill jag dela något som tog en stund för mig att fatta, men som när jag gjorde det blev till aha:ernas Aha!

A course in miracles lär bland annat ut att vi är en dödlig kropp, och en spirituell kropp. Att vi har ett mänskligt liv här på jorden, men också ett andligt liv, där vi alla är ett.

När vi tar oss fram i livet upplever vi ofta blockeringar av olika slag, poängen är inte att ”skapa” mod och kraft, utan att hitta verktygen att forcera bort blockeringarna i dig som döljer den kraft, det mod och den kärlek som du faktiskt har inom dig, från födseln.

Något som många ser som en blockering är arvet vi har från våra föräldrar. ”Min mamma lärde mig så här”, ”vi har alltid haft dåligt med pengar”, ”min pappa var frånvarande” osv, och vi låter dessa våra ”sanningar” ligga djupt inom oss och faktiskt skapa blockeringar för oss.

cola

 

Hur galna saker dina föräldrar än gjorde så trodde de nog att de gjorde det bästa för just dig. Även om vissa saker kan få dig att höja på ögonbrynen.. Men, no shame, no blame, bara förlåtelse, acceptans och förståelse kommer att segra i slutändan.

Här är en tanke för dig, om du känner igen dig: Du har inte bara din mamma och pappa, du har även din andliga härkomst- kalla det Gud, Universum, Det Oändliga, vad du vill.

framme

Du är så mycket mer än dina föräldrar, du kommer från en plats av oändliga möjligheter, kärlek, kraft och mod. Tänk på det när du fastnar i hopplösa tankar som t.ex ”Jag är sådan, det är mitt arv”, eller ”Jag kan inte, har aldrig varit en sån som vågar”. 

Wooops, flum flum, men ack så krfaftgivande tanke när du väl låter den gro! Testa!

Be the miracle
ps, är du över 30 och kvinna, så har du med säkerhet antagligen börjat analysera din barndom och kan se klara och tydliga mönster som aningen irriterar dig eller ser med stor tacksamhet på dina föräldrar. Det är väldigt vanligt 30-års åldern bland kvinnor!

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB