Startsida / Inlägg

Omformulera dina frågor

av Therese Engdahl

När inget går som du vill, först och främst vill jag säga: grattis. Något bättre är på väg.

Inte alltid lätt att se det så, men testa. Väl ”där” så är det en befrielse. Mycket av arbetet vi gör handlar om att låta saker hända, istället för att få dem hända.

Något annat jag vill poängtera vad det gäller när saker och ting inte går som man vill, är att omformulera dina frågor. 

Ofta när man är missnöjd går man runt som ett stort frågetecken och bara frågar sig en massa frågor dagarna i ända. Typ: Varför är min chef så dum? Varför ser alla på mitt jobb sig som ”överordnade” mig? När ska jag ha tid att vila? Varför kan inte min kille förstå mig?

Omformulering som gör underverk för din psykologi:

Hur kan jag bli chef, istället för att vara beroende av en?

Är det mina kollegor som nedvärderar mig, eller är det jag själv som ser dem som smartare än mig?

Varför behöver jag vila, varför är jag trött? Vad kan jag göra åt det?

Är jag tydlig mot min kille med vad jag vill?

Nedan är en video som jag verkligen rekommenderar för att det är så smart, så rätt och så klipskt. Men också för att den visar på hur vi så slentrianmässigt alltid tänker likadant! Det är som ett virus! Och, den visar också att den mest luttrade föreläsare kan vara nervös och att det är såååå ok. Och så ämnet, ämnet. Ord överflödiga.

En frigörande liten rackare på alla sätt 🙂

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Nora Fernstedt
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB