Startsida / Inlägg

Blandar yta och djup

av Therese Engdahl
the big leap
         The Big Leap av Gay Hendricks, mycket bra bok!

Att göra en sak varje dag som man är rädd för… är utvecklande för oss. 

Och jag sitter här och försöker göra en lista av saker jag är rädd för, för det skulle vara kul att verkligen prova det där någon gång. Men jag har snöat in i mina allt för snåriga tankeställningar, dock är en sak både klar och relevant:

Är jag verkligen rädd, eller är jag bara inte så tänd på att göra det? 

Tex tänker jag på en business som jag länge tänkt att jag vill starta. Men inte gör. Är det för att jag är rädd eller för att jag faktiskt inte är sååå tänd på det utan kanske mer tycker att det ”vore kul”?

Hur ska man veta? Kanske kan man mäta det i hur jag finner min nuvarande business situation. Kul? Eller står jag bara ut? Hatar jag det? Det är nog med denna fråga man får börja tror jag.

Enligt denna man (och enligt en himlans massa andra människor också) så bör man mäta det i Motstsånd. Så fort du känner motstånd inför någonting så bör du göra det med en gång.

Men då ska det ju så klart handla om något som gäller ens liv. För man kan ju inte läsa in det i allt, typ: Jag känner ett starkt motstånd till att slå till min mormor.

Just nu, till exempel, så borde jag jobba på ett av mina livsprojekt, men jag tar hellre en vända ut i köket och äter vattenmelon och skriver lite extra här, än att göra det. Motstånd. Det gäller att varje dag trycka sig igenom motståndet.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Jennifer Snårbacka, Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB