Break the ice

av Maria
 
 
 

Jag trotsar mer än gärna vintern med en iskall chiapudding. Precis vad jag behövde! Mixa 1 banan, ¼ annanas och 1 tsk chiafrön. Om du vill skoja till det lite, ha i lite saft också! In i frysen eller ät den som den är.

 

//I face the colt winter with a ice cold chi pudding. Just what I needed! Blend 1 banana, ¼ pineapple and 1 teaspoon of chia seeds. If you want, add some juice too!

 

 

 

Bea räddade det goda

av Maria
 

 
 
 
 

Mitt försök till himmelska tryfflar blev ett misslyckande som skulle i soporna. Men som dotter till en petig far som aldrig slänger mat så åkte smeten in i kylen. Hemkommen efter spinningen möts jag av en Bea som ser nyförälskad ut. Hon hade hittat sin stora kärlek i kylen, nämligen den himmelska tryffelsmeten. Jag vet inte om det var mitt kylskåp eller mitt sug efter choklad som ändrade min uppfattning. Dom är fantastiska. Ni måste prova.

 

För ca 20 stycken:

3 dl vispgrädde

200g mörkchoklad (minst 70% eller sockerfritt)

1 msk stevia strö

1 msk agavesirap (eller honung)

Raw kakao  

 

Gör så här:

Koka grädden och ta bort kastrullen från plattan.

 

Ha i chokladbitarna och blanda väl.

 

Tillsätt resten av ingredienserna (förutom kakaon) och blanda.

 

In i kylskåpet över natten. Ta ut smeten och rulla till runda former (kan vara lite tidkrävande) och rulla i kakao

 

 

// I tried to make chocolate sweets, but I thought they didn’t taste that good.  Because I am a daughter of a picky father who never throws away food, so instead I put it in the fridge. Returning home after spinning class I saw Bea and she looked amazed. Like she had found the love of her life in the fridge. She tasted the chocolate paste. I do not know if it was my refrigerator or my craving for chocolate that changed my mind. They are fantastic. You must try it.

 

For 20 pieces:  

1,5 cups whipping cream

200g dark chocolate (at least 70% or sugar-free)

1 tbsp stevia  

1tablespoon agave (or honey) 

 

Raw cacao

Do like this: Boil the cream and remove from heat. Put the chocolate pieces with the cream  and mix well. Add the remaining ingredients and mix. Into the fridge over the night. Take out the batter and roll into round shapes (can take some time) and roll in the cacao. 

 

Tacksamhetsveckan

av Maria
 
 

 

Vad är det för vecka? Tacksamhetsveckan. Jag börjar med att tacka två tjejer i min klass som hjälpt mig i nöden och med det lilla ordet kompletterar jag med dessa proteinbollar. Tack! 

 

Du behöver för 12 stycken:

2 dl glutenfritt havregryn

1 dl chokladproteinpulver (eller 8 stycken dadlar)

1 dl mandelmjöl

1 dl mandelmjölk

1 msk kakao

kakao och kokosflingor att rulla bollarna i

 

Gör så här:

Blanda

 

Rulla till runda former och…

 

Rulla runt i kokosflingor.

 

Njut!

 

 

//This week I am going to extra thankful. I start by thanking two girls in my class that’s have helped me when I needed the most, and with that little word I complements it with these protein balls.

 

You need for 12 pieces:

1-cup gluten-free oatmeal  

0,5 cup chocolate protein powder (or 8 dates)

0,5 cup almond flour

0,5 cup almond milk

1 tbsp cocoa

 

Do like this: Mix. Form them and … Roll in coconut flakes. Enjoy!

 

Klockan 17.00

av Maria

 

 

 

Missa inte årets första Ät med mig podden klockan 17.00. Jag gästas av underbara Filippa från bloggen Rawclarity. Vi pratar om rawfood och även mitt favoritämne, mindfullness. Lyssna på våra bästa tips till ett liv där alla drömmar blir sanna. 

Kategorier Allmänt

Love, to warm your heart

av Maria
 
 
 

Varför pratar vi bara om kärlek till en livspartner och glömmer bort kärlek till de andra tårtbitarna i livet? Som en hobby! Jag blir fascinerad av en person som brinner för det de gör, det är något speciellt skimmer som smittar av sig.

 

Jag ska beskriva den kärleken utifrån mig: söndagar är underbara för då planerar jag allt till bloggen, jag lagar mat med högsta volymen på spotify (ibland blir det några danssteg också), jag fotar omkring hundra bilder för att lägga upp tre utav de och slutligen den allra bästa biten, när jag delar med mig av resultatet till er. Kärlek. Så nu är min fråga, what makes you glow? 

 

 

Min investerare

av Maria
 

Nu är jag inte bara kocken i de vassaste klackarna utan även kocken i med de vassaste knivarna. Tack till mina största investerare, Fru mamma och Herr pappa för det bästa redskapet. 

 

// Now I’m not just chef in the sharpest heels but also the chef with sharpest knifes. Thanks to my biggest investor, Mrs. Mom and Mr. Dad. 

 

 

Kategorier Allmänt

Podd in Progress

av Maria
 
 
 

 

Dags för det ni väntat på länge. Ny podd på gång och det är inte vilken gäst som helst utan denna gång är jag glad att få presentera… nej, du. Det berättar jag sen men jag kan hinta om det här. Hon är Raw. Här är receptet för dessa godingar som slår godisprinsen i baken.

 

Du behöver:

1 mogen banan

0,5 dl kokosolja

2-3 msk raw kakaopulver

0,5 dl naturella cashewnötter

 

Gör så här:

 

Mixa allt med en stavmixer och häll i en form (jag använder min lilla runda från Åhlens).

 

In i frysen i ca 3 timmar.

 

Skär upp i fyrkantsformer och servera.

 

 

 

//Time for what you have been waiting for. New podcasts is in progress and it’s not just any guest, I am happy to announce … no, you. You will have to wait, I can tell you this. She is Raw. Here is the recipe:

 

You will need:

1 banana

0.3 cups of coconut oil

2-3 tablespoons of raw cacao powder

0,5 dl natural cashews

 

Mix everything with a hand blender and pour into a mold (I use my little round from Åhlens). In to the freezer for 3 hours. Enjoy! 

 

Magen får inte kurra

av Maria
 

 
 
 

Låt aldrig blodsockret sjunka! Det är en regel som är svår att hålla. Här är lite smarta tips för att undvika magen från att kurra för länge.

 

 –       Koka alltid quinoa och ställ det i kylskåpet. Ett tillbehör som funkar till salladen, till köttfärssåsen och mer. 

–       Kokt ägg är obligatoriskt. Färdigt och klart när du behöver ett mellanmål som mest.

–       Hacka dina grönsaker och låt de få ligga och väntar på att bli wokade i kokosolja. Mitt safecard på kvällarna.

 

 

// Never let your blood sugar drop! But that’s never easy. Here are some great tips to avoid that.

– Always have ready quinoa in the fridge. Perfect to everything!  

– Eggs are a most. Ready when you need snack the most.

– Vegetables!! My safe card in the evenings.

 

 

Sida 105 av 175