Jag fuskar gärna
av
Det bästa som finns är att kolla igenom gamla bilder, för helt plötsligt så kan man ramla av stolen. Här är sanningen bakom kulisserna och om vem jag är egentlig som person. Söt på utsidan men bra knäpp på insidan.
Det märks att jag börjar närma mig en tenta. Förutom den höga pulsen, äter jag hela tiden. Inte för att jag nervös, mer för att jag är ganska uttråkad. Denna gång hugger jag tänderna i dessa:
Mixa 1 dl cashewnötter, 8 stycken torkade plommon, 3 msk glutenfritt havregryn, 2 msk mandelmjölk.
// You can tell that I’m soon going to have an exam. Apart from the high pulse, I eat all the time. Not because I’m nervous, more because I’m bored. This time I am going to eat these:
Mix 0,5 cup cashews, 8 pieces of dried plums, 3 tbsp gluten-free oatmeal, 2 tbsp almond milk.
Lika vita som mina naglar är, lika vita är mina takfönster med allt snö.
Tittut. Ljus utomhus men mörkt inomhus…
… innebär en ny fotostudio. Mitt trapphus. Vilken tur att jag har våningen för mig själv för att slippa pinsamma stunder med grannarna.
Vissa av er kommer skratta, vissa kommer att tycka att jag är konstig och några av er lär bli nyfikna. Jag har nämligen fått ett beroende. Kaffe med protein blåbärsmjölk, den eftersmaken alltså. Prova gärna!
//Some of you will laugh, some will think I’m weird and some of you will probably try it. I got an addiction. Coffee with blueberry milk, the aftertaste is amazing. Try it!
De senaste dagarnas status: äta och plugga. Vilken kombo! Trots mycket ätande håller jag mig gärna till det nyttiga och smarriga. Därför vill jag bjuda dig på lite perfekt-snack-till-pluggandet-inför-tentan. Tips #1 är hemmagjorda bars.
Du behöver(4 st):
200 g kikärtor
1 dl mandelmjöl el kokosmjöl
2-3 msk ekoligisk jordnötssmör
2 msk stevia
Cacao nibs eller minst 70% choklad
Gör så här:
Mixa allt med en stavmixer förutom chokladen.
Blanda in chokladen.
Häll i en form, in i frysen. Jag lät den stå över natten men det räcker med bara någon timme.
Annars var den god att äta direkt ur skålen!
// All I have been doing is eating and studying. But still I prefer eating healthy and tasty snacks. Therefore, I am giving you this perfect recipe for homemade bars.
You need (for 4):
200 g chickpeas
0,5 cup almond flour or coconut flour
2-3 tablespoons of peanut butter
2 tbsp stevia
Cacao nibs or 70% chocolate
Do like this:
Mix everything together with a blender, layer in a pan freez it. I had it in the freez for the night, but all it takes is just one hour. Otherwise it was good to eat it directly from the bowl.
Laddar upp bilderna, fixar ljuset, skriver texter och trycker på ladda upp. Det låter som en snabb process, men tid tar det. Vilken tur att jag har invigt en rutin med FSF underbara örter i mitt te. Ger bloggandet en helt ny karaktär.
Är du sugen på att smaka? Just nu erbjuder jag rabatt om du anger koden Kocken-i-klackar (ca 7 dollar) HÄR.
Hur går nyttigt ihop med tidsbrist? Jag har alltid frysta grönskar hemma och färdigkokt quinoa i kylskåpet. Perfekta ingredienser för att hetta upp i en stekpanna när man är som hungrigast. Med andra ord, snabbmat!
I denna färgrika rätt har jag: brysselkål, wokgrönsaker, gröna ärtor, quinoa och ½ gul lök. Stek i kokosolja och servera framför någon favorit serie på tv.
// How is healthy food possible when you don’t have so much time? Risotti. I always have frozen greens at home and ready cooked quinoa in the fridge. Perfect ingredients when you are the hungriest. With other words, fast food!
In this colorful dish I have: Brussels sprouts, wok vegetables, grean peas, quinoa and ½ onion. Fry in coconut oil and serve in front of you favorite TV show.
Äntligen är mina takfönster fyllda med snö och känslan av att bo i en iglo är här. Med nybakade frallor välkomnar jag in lördagsmorgonen och intar pluggstugan. Självklart ska även Du få njuta av dessa godingar!
Du behöver för två:
1 ägg
2 små kravbananer
1 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 180°.
Mosa bananen, ha i recepten av ingredienserna och blanda.
Klicka ut smeten (på två) med en sked på en bakplåt med bakplåtspapper.
Låt det få stå i ugnen i ca 10 minuter.
Kära du, glöm inte att njuta av maten också.
// Finally the snow is here. With freshly baked bread, I welcome my Saturday morning and a weekend full of studying. Of course you also get to enjoy these tasty bread.
You need for two:
1 egg
2 small bananas
0,5 cup almond flour
1 tsp Fiberhusk
1 tsp baking powder
Do like this:
Preheat the oven to 356 °. Mash the banana, have the rest of the ingredients and mix. Click the batter (two) with a spoon on a baking paper. Let it stand in the oven for about 10 minutes. My dear, do not forget to enjoy the food as well.
Vad ska jag göra i helg? Jag ska först och främst äta dessa vitaminer och sen börja nöta punkt för punkt på min todo-list. Vilken tur att jag har ananas, kravbanan, apelsin och granatäpple i min fruktskål.
// What I am going to do this weekend? First of all I am going to eat these vitamins and then start on my todo-list. I am happy that I got pineapple, banana, orange and pomegranate in my fruit bowl.