Grönt är skönt

av Maria
dsc_3005_52c690382a6b22836c4840b2
 
dsc_3000_52c6906addf2b37ad51cd695
 
dsc_3010_52c69070e087c3108464fe22

Jag fortsätter med det gröna och denna gång i juiceform. Tack vare min råsaftcentrifug fick jag en denna skönhet: ½ fänkål, ½ gurka, 1 kiwi och lite citronsaft. Gott? Faktiskt!

 

//I continue with the green week and this time with at green juice. Thanks to my juice extractor I got this beauty: ½ fennel, ½ cucumber, 1 kiwi and a little lemon juice. Yummi? Oh yes! 

 

 

 

Jag på Itunes

av Maria
 

Vad kul att några av mina tidigare poddgäster har dragit igång deras egna podcasts, nu kan hälsans värld spridas i en snabbare fart. Hurra! En annan rolig sak är att min egna podd Ät med mig finns nu uppe på Itunes. Det känns stort och smickrande. 

 

//I am glad to here that some of my previous podcast guests have started their own podcasts, now the healthy spirit can be bigger than ever. Another funny thing is that my own podcast “Ät med mig” is now available on Itunes. It feels great and flattering.  

 

A green day

av Maria
 
 
 
 
 

Tråkigt att börja året med att vara sjuk men det hindrar inte att starta året med grön mat. Dagens lunch var precis vad jag var sugen på, fräscht och mättande.

 

Du behöver:

1 kycklingfilé

1 msk kokosolja

Gurkmeja

5 sparrisar

1 näve bladspenat

 

Gör så här:

Stek en kycklingfilé i kokosolja, kryddade med mängder av gurkmeja och salt. Under tiden lägg upp spenaten och paprikan i en tallrik.

Lägg kycklingen över och stek lite sparrisen.

Strö över sesamfrön och servera gärna med ett löskoksägg (glömde ha med ägget på bilden)

 

//It is sad to start the year with being sick but that does not stop me from starting with lots of green food. Today’s lunch was just what I needed, fresh.

 

You need:

1 chicken breast

1 tbsp coconut oil

Turmeric

5 asparagus

1 handful of spinach

 

Do like this:

Roast the chicken in coconut oil, spiced with lots of turmeric and salt. Meanwhile, add the spinach and pepper into a bowl. Place the chicken over and fry some asparagus. Sprinkle with sesame seeds and serve with egg (forgot to include the egg in the picture). 

 
 
 

Hälsoveckan

av Maria
 

På senare tid har jag känt mig trött, lättirriterad och svag i kroppen. Därför ska jag kicka igång året med en fräsch matvecka för att prova och se om det kan göra någon skillnad. Veckans meny kommer att se ut såhär: mycket grönt, juicer, ångkokt, lite vegetariskt och mycket mer. Är ni med? JA!

 Ett, två och jag kör igång med FSF Princess i mitt te.

 

 

//Lately, I have been tired and weak. Therefore, I will kick off the year with a fresh food week to try and see if it can make any difference. My weekly menu will look like this: very green, juices, steamed, vegetarian and more. Are you with me? YES!

 One, two and I will kick off with the FSF Princess with my tee. 

 

Kategorier Allmänt

Räddaren i nöden

av Maria
 
 

Dagar som denna tackar jag LCHF-klubben för deras pizzamix som stod i mitt skafferi och ropade på mig. Blanda med 3 dl vatten, in i ugnen, på med favorit påläggen och mumsa framför Hungergames. Perfekt lindring för årets första bakfylla? Nej, utan för årets första förkylning. Suck!

 

//Days like this I thank the LCHF-klubben for their pizzamix standing in my pantry and calling for me. Mix with 3 cups water, into the oven, choose your favorite spread and eat it in front of the Hunger Games. Perfect for the first hangover for this year? No, but for the first cold! 

 

Snapshots

av Maria
 
 
 
 
 
 
 

År 2013 sisa dag spenderade jag med mängder av skålar, tre efterrätter, två tjejer och ett spel. Hur firade jag år 2014 första dag? Med fyrverkerier. 

 

// 2013 last day I spent with lots of toasts, three desserts, two girls and one game. How I celebrated 2014 first day? With fireworks. 

 

Kategorier Allmänt

Happy new year!

av Maria
 
 
 
 

Gästerna är på ingång och jag är på fullgång. Kvällens dessert har tre grundpelare, fräscht, tropiskt och nytänkande. Hoppas tjejerna visar tummen upp. Gott nytt år kära ni!

 

 

Du behöver för 4 personer:

Kesella

1,5 mango

1 tsk vaniljpulver

1 msk Stevia strö (valfritt)

1 pattaya

1,5 passionfrukt

Myntablad  

 

Gör så här:

Mixa kesellan, mangon, vaniljpulvret och stevian med en stavmixer.

 

Häll i små glasskålar.

 

Skär upp pattayan i träningsformer och lägg över mangofyllningen.

 

Ha över lite passionsfrukt och lägg i myntabladen.

 

Num num num.  

 

 

 

Mitt 2013

av Maria

 

Dags att tacka för 2013 och det gör jag bäst med en summering.

 

Året började med en tragedi som fick mig att inse att livet är för kort. Det gav bloggen en spark i baken med bättre bilder och recept. 

 

 

På vägen träffade jag en Bea som skulle ifrågasätta saker i mitt liv som jag annars inte vågat och det resulterade till lugn och ro i privatlivet men full fart för bloggen…

 

 

Läkning av Annika sjö.

 

  

Intervju i Lidingötidning.

 

 
 
Filmer.
 
 

Radio.

 

 

Podcasten.

 

 

Fotografering med duktiga Sara.  

 

 
 

Vad från 2013 kommer jag inte ta med mig till det kommande året? Väldigt mycket. Vad från 2013 kommer jag att ta med mig till 2014? Hoppet, modet och ”Just keep breathing, just keep bre…”

 

Hade någon sagt till mig för ett år sedan att bypogosjan skulle bli så här stort hade jag skrattat och sagt yeah right. Ett år senare sitter jag här och har gåshud. Tack till er läsare för att ni följt mig under det här året och varit ett stort stöd. Ta hand om dig och varandra så ses vi snart igen.  

 

 

Kategorier Allmänt

God jul

av Maria
 
 
 
 

God jul till alla er, jag önskar er allt GOTT! Själv ska jag trycka i mig brända mandlar, kokos snickers och halvt goda Fudge. Ta hand om er och varandra!

 

 

Brända mandlar:

200 g sötmandlar

½ dl stevis strö

½ dl vatten

 

 

Börja med att rosta mandlarna i en stekpanna tills det börjar lukta sådär härligt gott.

 

Koka upp Stevian och vattnet, tillsätt mandlarna och rör om väl.

 

Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper.

Låt det få stå ett tag. Mums!

 

 

Kokos snickers:

100 g ekologiskt jordnötssmör

½ dl stevia strö

½ dl agavesirap

1 dl kokosflingor

1 tsk vaniljpulver

100g mörkchoklad

 

Smält jordnötssmöret, stevian och agavesirap i en kastrull.

 

Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt kokosflingorna och vaniljpulvret.

 

Häll över en liten form.

 

Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron och häll över formen.

 

In i frysen i någon timme.

 

 

Fudge för ca 10 stycken:

2 dl mjölk

½ dl stevia strö

½ dl raw kakao

1 msk ekologiskt smör

1 tsk vaniljpulver

 

Koka mjölken, stevian och kakaon kraftigt i ca 15-20 minuter.

 

Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret och vaniljpulvret. Blanda väl.

 

Häll smeten i is formar och in i frysen.

 

 

 

 

 

 

Bakverkstad

av Maria
 
 
 

För det första, tack snälla för era kommentarer om filmen. Det värmer! För det andra så är jag mitt uppe i en bakverkstad här hemma hos mig. Jag har med nöje tagit på mig ansvaret att stå för all bakning till morgondagen. Nu står allt kylen vilket innebär att recept och bilder kommer upp på självaste julafton. Ta hand om varandra! 

 

 

Kategorier Allmänt
Sida 108 av 175