25°
avMed sol blir det glass i stora lass. Jag håller på att göra en mangoglass här hemma och det ser väldigt gott ut. Återkommer med recept och beskrivning på smak.

Med sol blir det glass i stora lass. Jag håller på att göra en mangoglass här hemma och det ser väldigt gott ut. Återkommer med recept och beskrivning på smak.
Gjorde en avokado/ärtsoppa på ett mycket RAW-sätt. För två personer behöver du; Mixa 1 mogen avokado, 1,5 dl frysta ärtor, ¼ päron, juice från 1/4 lime och lite salt. Hoppas ni gillar det!
Nu när sommaren är här tänkte jag passa på att ha teman lite då och då. Sist var det golftema som Bea hade önskat sig och det blev hur kul som helst. Nu är min fråga, har ni några önskemål? Strandteman? Midsommar? Annan sommarsport? Dela jättegärna med er!
Ytterligare en fullspäckad dag då jag fått mycket gjort. Nu är det dags för Bea-tid och vi ska mumsa i sig denna fantastiska middag som består av rökt regnbågslax, blomkålsmos och sallad. Med det fina vädret sitter vi självklart ute och äter. Blomkålmos är inte bara gott utan det är också kul att man kan göra något nytt med receptet varje gång. Den här gången tillagade jag på detta sätt:
Du behöver för 2 personer:
1 blomkålshuvud
3 msk kvarg
havssalt och timjan
Gör så här:
Koka blomkålen tills det mjuknat.
Mixa med en stavmixer, tillsätt kvargen och kryddorna. Blanda väl.
Gott!
Många frågade om rödbetasjuice, vilket jag förstår för det var en smarrig näringsbomb. Jag gjorde den med min juicemaskin men annars går det lika bra med en stavmixer om du hackar ingredienserna noga.
Du behöver:
3 rödbetor
3 morötter
2 äpplen
½ limejuice
kokosvatten
Gör så här:
Mixa rödbetorna, morötterna och äpplena. Tillsätt sedan limejuice och kokosvatten och blanda. Servera och njut!
En tacksam torsdag avslutades med balkong häng hos Felisia och Niklas. Det bjöds på en vällagad och mycket god lax med pepparrotssås. Jag stod för efterrätten och det blev en klassiker: Kvarg, casein med jordgubbsmak och toppad med passionsfrukt. Gott!
Min pappa kommer förbi med nyplockade syrener till mig, min bror ger mig Ralph Lauren doftljus och lyx lunch med laxspett. Tack!
Idag fick jag fint besök utav en journalists och en fotograf. Självklart lagade jag lite smått och gått till de, så undertiden jag blev intervjuad åt vi massa proteinbollar och drack rödbetasjuice till det. Gott och super trevligt! Jag fick positiv respons för bollarna och självklart skickade jag med några som mellanmål till de för dagen. Här har även du receptet.
Du behöver för ca 12 stycken:
2 dl havregryn
1 dl mandemjöl (ev mer havregryn)
1 dl chokladproteinpulver
3 msk ekologiskjordnötssmör
ca 2 dl mandelmjölk
1 näve pistagenötter att tulla bollarna i
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bunke förutom mandelmjölken.
Häll sedan i mandelmjölken och blanda gärna med handen. Häll i mer mandelmjölk om det behövs.
Lägg smeten i kylskåpet och låt det stå i ca 15 minuter.
Undertiden finhacka nötterna.
Forma smeten till små bollar och rulla runt i nötsmulorna.
Njut som bara den!
Jag var tidigare hos mamma och hade en bakverkstad, nu är nästan alla rätter klara till mottagningarna. Det blev underbart och längtan tills det ska serveras är mycket stor. Sist jag frågade om ni ville ha receptet på vaniljhjärtan var det några som svarade ja, här har ni den.
Du behöver för 25 stycken:
500 g smör
3, 5 dl socker
12,5 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Blanda allt till en deg. Gärna med handen.
Smörj bakformarna och dela ut degen tunt. Klicka i vaniljkräm och lägg på ett nytt lager av deg. Var noga så de blir fina.
Grädda i ugnen på 200 grader, sänk efter ett tag till 150°. När de blir lite bruna är de klara. Mums!
Jag är inte vilken Maria som helst utan jag är Maria som äger min egen juicemaskin. Det kommer att göras mängder av olika juicer, apelsinjuice, äppeljuice, rödbetasjuice, morotsjuice och you name it! Idag invigde jag maskinen med två morötter, 1 äpple och 1 rödbeta. Succé! Jag ger det max ett år sen har alla en juicemaskin i sina hem.